Sist oppdatert: 16.11.2018 18:22

Flytta hjem til Hedalen

  TEKST: ARNE HEIMESTØL
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

Begge har vokst opp i Hedalen. De har tatt utdanning utenfor bygda. I 2015 valgte de å flytte hjem. Nå bygger paret Lise Fekjær Skogly og Finn Ødegaard hus i hjembygda.


Huset er tett før vinteren kommer.

– En måned før Selma ble født, var vi på plass i Hedalen igjen. Vi hadde et felles ønske om å bosette oss i hjembygda. Det at vi skulle bli foreldre, utgjorde mye av grunnen til at vi flytta akkurat da, forteller Lise. – Det var også en stor fordel at flere av vennene våre hadde valgt å flytte hjem med egen familie.

Begge fikk arbeid
Lise har jobb i hjemmesykepleien i Sør-Aurdal. Finn jobber som tungbilmekaniker på Hensmoen. – Det betyr daglig pendling for min del, sier Finn, med fordelene med å bo i Hedalen veier opp dette.

Bygger nytt hus
– Husplanene våre hadde vi tenkt på en god stund før vi begynte. Vi var usikre på om vi skulle pusse opp et gammelt hus eller bygge nytt, men hovedformålet vårt var at barna våre skal vokse opp i et trygt hjem, forteller Lise.

Etter en samtale med tømrer Arne Storruste fant paret fort ut at det å bygge nytt hus lønte seg økonomisk. Med denne løsningen fikk de også større innflytelse på hvordan huset skulle utformes.

Dyktige håndverkere
– Da tomta var skilt ut, begynte Hedalen Hytteservice v/Håvard Sukke på det omfattende graverarbeidet med ny vei og tomt. Det var mye søle og ustødig grunn, men resultatet ble bra, og huset står støtt i dag, sier Finn.

Arne Storruste begynte selve byggingen i starten av august og har allerede rukket å komme svært langt i prosjektet. Huset er tett, vinduer er på plass, så nå gjenstår innearbeidet gjennom vinteren. I sommer ble det boret etter vann og energihull, og I. Lie & sønner er i gang med rørleggerarbeidene.

Ser fram til innflytting
Huset skal være ferdig til sommerferien 2019, noe familien gleder oss veldig til. – Vi er glade for å kunne bosette oss i ei så fin bygd som Hedalen, sier Lise og Finn.


Utsikt mot Bruskerudberga og Onsknatten


Arne Storruste er i gang med innredningsarbeidene.