Sist oppdatert: 18.11.2018 16:04

Stor, kommersiell fiberutbygging i Sør-Aurdal

ARNE HEIMESTØL

Bredbåndsdekningen i Sør-Aurdal er for tiden på 14 %. Dette kan endre seg betydelig etter at Telenor nå tilbyr 969 adresser i kommunen fibertilknytning. – Og tilbudet kan bli utvidet seinere.
 

I Sør-Aurdal er fem områder plukket ut. Dette gjelder Bagn,  Hedalen på strekningen Hedalsvegen 2300 til Muggedalsbommen, deler av Begnadalen, Leirskogen og Reinli. Se kartet nedenfor. (Grønn farge betyr at utbygging er vedtatt. Brun farge: Salgsarbeidet er i gang.) Hvert område må ha en minimumsoppslutning før utbygging blir vedtatt.

 

 

Omfang
I Reinli omfatter tilbudet 135 adresser, Leirskogen (144 adresser), Begnadalen (167 adresser) og Hedalen nord (113 adresser). Bagn har 410 adresser, og av disse har 80 % takket ja. Tilbudet i denne omgang går altså til 969 adresser.


Godt start i Hedalen
I Hedalen har Telenor kommet i kontakt med halvparten av adressene, og 90 % av disse har til nå takket ja. Noen er i tenkeboksen. Telenor bygger sitt eget tilførselsnett til denne bygda.

Pristilbud mange verdsetter
Påmeldingen så langt i Hedalen nord tyder på at mange verdsetter tilbudet Telenor kommer med. Etableringsprisen er på 149 kroner, som dekker frakt av utstyr, og månedsprisen er 799 kr. Den inkluderer bredbånd fiber med nettart 250 mbit + grunnpakke for TV. Etableringsprisen er den laveste som har vært gitt til nå. Til sammenligning kan vi nevne at tilknytingsavgiften i Hedalen sør var 3900 kroner, mens den i boligfeltene i bygda var på 10000 kroner.

 

Kjempestart
Jeg er stolt over å kunne tilby fiber til innbyggerne i kommunen. Dette har vært områder med stor etterspørsel uten at noen før oss har fått realisert utbygging, og vi skal få det til, sier Jørgen Bjune, salg- og kundedirektør i Region Øst. Videre forteller han at selgerne har blitt tatt godt imot i Bagn tidligere i år, og derfor fortsetter selskapet nå satsningen i de nevnte områdene.

 

– Det har vært en kjempestart i prosjektene i Sør-Aurdal, og jeg håper at så mange som mulig blir med på fiberreisen, slik at vi får realisert prosjektene, det er vi helt avhengige av.

 

Kan bli flere områder

Telenor har på eget initiativ plukket ut kommunene Nord-Aurdal og Sør-Aurdal i Valdres. Totalt får 1600 adresser tilbud i denne omgang. Jørgen Bjune sier at det kan bli aktuelt å utvide med flere utbyggingsområder seinere.