Sist oppdatert: 23.11.2018 20:43

Tale ved utdeling av idrettsprisen

  TALE: ORDFØRER KÅRE HELLAND
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

Det er i år tolvte året idrettsprisen blir delt ut på kulturkvelden. Det er Idrettsrådet i Sør-Aurdal som velger ut kandidat.

Idrettsprisen fra Sør-Aurdal kommune har følgende formål:

Utdeling av idrettsprisen skal stimulere unge talent til å satse innen idretten.

I retningslinjene for idrettsprisen heter det:

Idrettsprisen kan delast ut til enkeltpersoner, fortrinnsvis talent, som representerer ein klubb i kommunen, er busett i kommunen, eller har lagt grunnlaget for sin suksess gjennom ein oppvekst i kommunen.

Sør-Aurdal har mange kandidater å velge mellom og idrettsrådet har et vanskelig valg. Vi håper at gjennom denne prisen kan oppmuntre ungdommen til å fortsette og stadig sette seg nye mål. De er gode ambassadører for kommunen og Sør-Aurdal trenger slike.

Idrettsprisen for Sør-Aurdal kommune 2018 tildeles Mathias Hagadokken.

Jeg får opplyst at Mathias er Minnesota, men bygdeutvalget vil forsøke stå oss bi med teknikken slik at han kan være med oss liv fra USA her i kveld. Det sies han er i USA for å se på snøscooterløp med tanke på å kunne delta selv. Imponerende.

Mathias er nok arvelig belast med motor og motorsport og han har oppnådd utrolige resultat.

Først vil jeg rose Idrettsrådet for utvelgelsen og at motorsport også får sin anerkjennelse. Ser vi på nivået Mathias konkurrerer, er dette en krevende sport som setter store krav til vel fysikk og styrke, teknikk og ikke minst konsentrasjon som mange andre grener.

Han startet med motorcross i 8–10 års alderen og snowcross fra 10 år. Han har alt rukket å delta i 7 NM og 5 EM runder og 2 nordiske mesterskap.
Han har også kjørt Mit Norsk og Sør Norsk i mange sesonger. Han trener mye fysisk og er derfor mer utholdende enn de fleste. Han er derfor en av få som stiller i to klasser.

Skal nevne noen resultater.
NM i Karasjok 2017. Her fikk han sølvmedalje.
Arctic cat cup Østersund 2018. Her ble det en 8. plass av Nordens 60 beste kjørere.

På Nordisk mesterskap i Mora skadet han foten og fikk ikke trent nok til NM i Valdres i 2018.

Siste løp for sesongen var EM i Levi der han endte på 4. plass, med alle de beste på start streken. Dette er sterkt og det er ingen tvil om at Mathias er et talent for denne sporten.

Det legges ned mange treningstimer for en slik utøver, og med så mye reising det her benevnes ut i fra resultatene, er det imponerende at vi har en slik ungdom i vår bygd som hevder seg på topp sikte i EM.

Det er meg en stor ære å få dele ut årets idrettspris til så talentfull, allsidig og flott ungdom som Mathias. Mathias har vist gode resultater i ung alder og kan sette seg stadig høyere mål.
Så igjen..
Vinner av idrettsprisen 2018 er Mathias Hagadokken.

Jeg vil be etter det jeg har fått opplyst Thomas Milevaslien og mor Kari Hagadokken til å komme opp og mota hyllest og utmerkelse på vegne av prisvinneren.