Sist oppdatert: 05.11.2018 15:50

Kjenner du Statsteatret?

 

BODIL ØYHUS PIHL

Statsteatret lager historietimer med samtidsrelevans, utført i et lekent og fartsfylt formspråk som hver gang låner stilgrep fra populærkultur i de tider forestillingene er lagt til (blant dem: westernfilm, mafiafilm, film noir, radioteater). De skaper underholdningsteater - svært underholdende underholdningsteater - med alvorlig klangbunn (Dagbladet).


Statsteatret gjester til helga Valdres med sitt åttende kapittel av Norgeshistorien 1066–2066. Denne gangen fra sted og tid mange av oss vil kunne kjenne igjen, «1980 – Aker brygge».

Cato Skimten Storengen, Gard B. Eidsvold, Per Kjerstad og Kim Sørensen, utvider i å sin Valdres kjennskap fra Hedalen til Vang. Teaterhelgen starter i Vang fredag 9. november kl. 19.30, før Cato tar med sine skuespillerkolleger til hjembygda Hedalen enda en gang for å glede publikum i to forestillinger med det som omtales som tidenes beste Statsteaterforestilling, lørdag 10.november kl. 16.30 og 19.00.

Forestillingen har høstet flotte kritikker.
Dagbladet omtaler Statsteatret som «en norsk nasjonakskatt»!
Aftenposten mener at det åttende kapittel antagelig er den morsomste og mest kynisk vanvittige av alle så langt. Deres teateranmelder Mona Levin gruer seg til Statsteatrets 10-årige prosjekt er over.

Dagsavisen skriver at «aldri har de vært bedre enn de er nå.»
«Dette er teater som både får deg til å le, bli blank i blikket, varm i hjartet, vond i magen og ettertenksom i hovudet. Det er godt gjort, særlig med tanke på kor enkelt det er gjort. Eller, forreste. Det er jo supervanskeleg å gjera dette enkelt. Då Statsteatret lanserte seg for 8-9 år sidan, sa dei at dei ville vera som et band: Ein gjeng som laga teater med så enkle verkemiddel at dei kunne pakke det dei trengte i ein bandbil, kjøra vidare til neste stad, pakka opp og opptre. Skal slikt nakent teater fungera, fire folk på ein scene, med særs enkel scenografi, er du avhengig av gode idear, gode tekstar og særs flinke skodespelarar. Alt dette byr Statsteatret på i «1980 Aker Brygge». (Stavanger Aftenblad)

Opplevelsen kan absolutt anbefales. Bestill dine billetter og nyt forestilling i Vang fredag eller Hedalen lørdag. Kveldene vil avsluttes med 80-tallsfest på sin respektive spillekveld. Bli med på morroa!

Billetter kr. 350,-
Billettbestilling Hedalen: epost: vildei_96@hotmail.com eller sms: 90191611.
Billettbestilling Vang: aasvangbilletter@gmail.com eller kjøpes på Coop Fjellvang