Sist oppdatert: 13.04.2018 09:56

Fikk besøk av OL-mester Johannes Thingnes Bø

 

TEKST: ARNE HEIMESTØL
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN HÅVARD HAUG

Et samarbeidsprosjekt mellom Hedda hytter og Hedalen idrettslag ga en minnerik dag for mange hedøler sist onsdag.

 

For hyttefabrikken i bygda ble det en merkedag. Hedda har hatt sponsoravtale med Thingnes Bø i fire år. Onsdag skrev partene under avtale for fire nye år, og skiskytteren kunne fortelle at han satser på OL-deltakelse i Beijing i 2022.

 


Markedsansvarlig Helge Nordby, daglig leder Magne Omsrud og Johannes Thingnes Bø
Foto: Håvar Haug


Går så det suser
Daglig leder Magne Omsrud kunne slippe andre nyheter også: Hedda hytter hadde rekordomsetning på 90,2 millioner kroner i 2017, og resultat før skatt ble på 6,6 millioner. Dessuten er ordrebøkene fulle for lang tid framover.

 

Roste samarbeidet
– Vi ønsker å bli mer synlige gjennom aviser, magasiner, sosiale medier – og ikke minst TV-skjermen, sa Omsrud til et stort publikum som hadde møtt fram i samfunnssalen på skolen. Hyttefabrikken har logoen sin på våpenfutteralet til skiskytteren, og med de prestasjonene Thingnes Bø har hatt de siste årene, er det vel få som ikke har lagt merke til samarbeidet med Hedda Hytter.

 

– Johannes leverer kvalitet på samme måte som Hedda Hytter. For oss er det lett å identifisere oss med det denne idrettsmannen står for – dette ligger til grunn for et fruktbart og godt samarbeid, sa Magne Omsrud.

 

Thingnes Bøe uttrykte tilfredshet med samarbeidet han har hatt med sponsoren og viste til at også han kommer fra et lite bygdesamfunn – Stryn. Han er imponert over det hyttefabrikken har fått til, og gledet seg over Hedvig-hytta han nylig har tatt i bruk på Sjusjøen. Hedda har Johannes forresten fra før, for til sommeren gifter han seg med samboeren som har det fornavnet.

 

Skirenn i strålende vårvær
Hedalen idrettslag arrangerte skiavslutning i samarbeid med Hedda Hytter. Hele 66 barn, ungdommer og mer tilårskomne unge hadde deltatt på lysløyperenn etter jul. Alle fikk tilbud om å gå hver sin runde rundt fotballbanen, noen gikk litt lengre – og Thingnes Bøe fikk æren av å sende hver enkelt ut i løypa.

 


Magnus og Johannes


Deretter var det tid for stafett-konkurranse. Fem spreke hedøler skulle gå hver sin runde, mens Johannes stilte lag aleine. På fjerde runde var det lagt inn drikkestasjon for ham, og det førte til at skiskytteren ble hengende lovlig langt etter.


Det var da heiaroppene runget mellom fjellene – ikke på de stakkars hedølene som slet for harde livet med å komme seg rundt den vel 300 meter lange løypa, men på OL-helten som med perfekt teknikk spiste opp hele forspranget og kom først i mål.

 

Premieutdeling
Før premieutdelingen minte Thingnes Bøe foreldrene om hvilken viktig rolle de har med å ta barn med på leik og skirenn. Så fikk alle som hadde deltatt i renn i løpet av vinteren, hvert sitt sitt kort med skiskytterens signatur, samt premie fra Hedalen idrettslag.

  


Magne og Johannes gir kyndig instruksjon til Knut Ola, Gina Sofie og Maikel
 

 


Kakefest avsluttet arrangementet