Sist oppdatert: 01.04.2018 18:39

20180331
En skitur oppe på "Myra"

 

SOLVEIG LIE
Hvordan går det når man går på ski i scooterløyper og løypa går bratt nedover og plutselig svinger rundt noen grantrær i nærmest 90-graders vinkel? Det kan være en litt liten, men stump vinkel.

I scooterspor er det to spor. Ett spor til hver ski. Når du kommer nedi de sporene, så blir du der. Det er ikke mulig å ploge.

I år er det nesten like mye snø som det var rekordvinteren 1951 noe som nesten kunne vært husket. Og snøen er sikkert like løs og fin som da.
Men når scootersporet gjør en sving rett etter en bratt bakke og du ikke får de nye og flotte skiene til å svinge – hvordan går det da?

Da går det rett fram. Og rett ned. Ikke er man helt novise på ski heller – så litt fart må det jo være.

Å gå lange turer på ski er ikke noe imot det basketaket det er å komme seg opp fra to meter løs snø etter å ha skjært rett ut fra en stump vinkel.

Man har jo selvfølgelig kjøpt seg moteriktige staver med minimal trinsestørrelse så de går bare rett til bånns. Ikke kan du ta av deg skiene heller – for to meter løs snø uten ski er for spesielt interesserte. Og feller på skiene behøver heller ikke nødvendigvis være til særlig hjelp.

Det er nesten så man ikke spiller på lag med naturkreftene. Og når det er 4 stumpe vinkler på samme skitur- har naturkreftene vist seg litt i overkant gavmilde. Og endatil kan man gå seg bort, for i skogen er nesten alle trær like. Man kunne jo orientert seg etter sola men den var borte i snøfokk.
Det kan bli lange og strabasiøse turer oppe på "Myra". Og ikke minst minnerike. Solveiglie1@gmail.com