Sist oppdatert: 30.04.2018 19:34

20180429 Stinn brakke på Hedalsheimen

 

TEKST: SOLVEIG LIE
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

 
Lørdag hadde venneforeningen invitert Inger Tragethon til Hedalsheimen. Hun er forfatter, reiseleder, foredragsholder og knivdronning. På Hedalsheimen holdt hun foredraget "Jakten på det russiske".

 


Inger TragetonDet var stinn brakke. Nesten 50 hadde funnet veien til Hedalsheimen denne ettermiddagen. (Uten peis kunne vi fått plass til 70.)

Foredragsholderen har blant annet vært to ganger i Russland – hver gang over nesten et halvt år. Så hun er godt kjent med russiske forhold. Hun pleier å reise helt alene og bo sammen med de mest interessante: Det er ikke oligarkene, men helt vanlige mennesker - og ofte på landsbygda - en landsbygd som er ganske annerledes og noe tettere befolket enn Hedalen. (-)
Hun var tett på fattigdom og rikdom, nåtid og fortid.

Hun hadde med seg nydelige håndlagde bruks- og staskniver. Siden hun er både knivmaker mog sølvsmed - er alle knivene hennes laget av eksklusive materialer og de fineste ornamenter i sølv. Hver kniv er en skatt.

Inger Tragethon har blitt spurt om hun ikke har vært redd for å reise alene. Men siden hun er født i stjernetegnet Væren - er hun både uredd og utstyrt med sterk vilje. Hun har evnen til å komme tett på folk – noe som kommer godt fram i hennes to bøker om Russland": "Min russiske reise" og "Jakten på det russiske".
Dessuten spilte hun i Norges første jenteband "Dandy Girls"!. Det kan være bortimot 50 år siden.

Så det var en svært allsidig og interessant dame vi hadde besøk av på Hedalsheimen den siste lørdagen i april.

 

 Inger Tragethon er reiseleder i Russland og Ukaina. Hun bor på Kongsberg og kan bestilles til kåserier og foredrag direkte på tlf. 908 48 319 og på
tragetho @online.no.  www.knivdronniongen.no

Hilsen Foreningen hedalsheimens venner.

Solveiglie1@gmail.com