Sist oppdatert: 12.08.2018 22:20

Villmarksleir i Vassfaret

 

TEKST: ARNE HEIMESTØL
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

 

Leiren var mobilfri, men det var ikke til hinder for at Vassfaret leirskole fikk tommel opp på mange av tilbudene som ble gitt.

 

 

Mandag 6. august var det frammøte på Bjørke, en fraflytta bosettingsplass ved Aurdalsfjorden. Her ble lavvoleir etablert, og leirdeltakerne  fikk være med på sammenristningsoppgaver – før det var tid for kanopadlingskurs.

 


Flere utflukter

Tirsdagen var satt av til en skikkelig utflukt til Storausttjern. Turen gikk via et bjørnehi, og underveis var det flere stopp med informasjon om bjørn i Vassfaret, kontainere fra krigen, bosettingsplasser i Vassfaret og naturen i området.

 

Dagen etter var det tid for besøk til Skrukkefyllhaugen og Nevlingen, og selv om sommervarmen hadde tatt en pause, var det fortsatt akseptabel badetemperatur. Denne aktiviteten var særlig populær, selv om mange nok hadde badet mye tidligere på sommeren. På avreisedagen, torsdag, tok alle en padletur til Melodden for å bade.


Mange gode tilbakemeldinger
I evalueringen leirdeltakerne ga, leser vi at flere satte særlig pris på å få nye venner. Fjellturen var også populær, selv om høydeforskjellen var betydelig, og at en kunne velge om en ville sove i lavvo/telt eller madrass-overnatting inne på Bjørke, ble nevnt som et pluss.

 

– Jeg synes det var gøy å bade, lage mat, padle kano og å gå på tur. Alt var moro! Og så var det gøy å bli kjent med andre, sier 11 år gamle Angelica.

 

Kan bli flere leirer
Ved stor nok interesse arrangerer Vassfaret leirskole villmarksleir neste sommer også, opplyser leirskolelærer Geir Stillingen, som takker Bjarne Berg og Marit Stensrud i Vassfaropplevelser for støtten de ga til årets villmarksleir.