Sist oppdatert: 19.08.2018 20:02

20180817 Grillfest på Hedalsheimen

 

TEKST: SOLVEIG LIE
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN


Foreningen Hedalsheimens venner arrangerte den årlige grillfesten på Hedalsheimen fredag.

 Men viktigere enn grilling – er tross alt - musikk og dans. Det er noe som heter "hæla i taket og tenna i tapeten". I hvertfall gjaldt det første på Hedalsheimen på fredag. Vangsteins spilte opp til dans- og musikken var så høy at selv de med dårlig hørsel trampet takten og spreke gamliser svingte seg i dansen.

Dans og musikk må være verdens beste helsefremmende tiltak. På Hedalsheimen bor det gamle folk som har skapt den utviklingen vi drar nytte av hver dag og som vi nærmest tar for gitt. Det er de – som  – etter krigen  – skapte et nytt samfunn hvor alle tok del i samfunnsutviklingen. Og det er de som bidro til å gjøre Hedalen  – og alle bygdene i Sør Aurdal  – til livskraftige bygdesamfunn- som vi på ingen måte kan gi slipp på. Bygdesamfunnene ble skapt med stor nøysomhet. Noe vi  – som ikke er fullt så gamle  – bør både akte og ære  – og som unge  – spesielt  – må få kunnskap om.

Spesielt invitert  – og dagens overraskelse på grillfesten  – var det at ordføreren kom! Ordførere har jo som regel litt mer makt enn andre  –- så: Hvorfor ikke – ordførere: å legge dansetilstelninger hver uke på alle gamlehjem i alle valdreskommuner? Da kan det nok hende at kommunene vil spare masse penger på bedre folkehelse og det vil gi bedre trivsel for alle. Gamlehjem skal jo ikke gjemmes bort.

Alle grillfester trenger fint vær! Akkurat det ble det ikke  – men ordføreren fikk med seg budskapet  – som han sikkert kan sende videre til andre ordførere: Bygder skal utvikles  – ikke avvikles.

Solveiglie1@gmail.com
971 14 530