Sist oppdatert: 28.08.2018 17:32

20180828. NRK. Stakkars ungdom!
Er det snart tid for litt folkeopplysning?

 

SOLVEIG LIE

Hvis du ser på tv.nrk.no – kan du kanskje se på programmene "Lovleg" som er en ektefødt norsk NRK -serie – blant mange andre ektefødte NRK – serier som "Side-prat" og "Unge lovende" og andre serier som blir tatt av plakaten fordi de er for dumme. Hva holder NRK på med?

NRK lager verdens billigste serier. Selv om de er dyre i Norge – og NRK får 5,5 milliarder i offentlig stønad – burde man forvente litt mer kvalitet på serier rettet mot ungdom. Men slik er det ikke. Tenk å være ung i dag og tro at NRK gir deg kvalitative programmer!

Barn og unge er framtida vår! Hvordan kan det da bli hvis unge mennesker følger dumme NRK-serier og ser verden ut fra det perspektivet NRK gir – som er det flateste som kan oppnås på TV?

Litt folkeopplysning bør alle ungdommer få. Det kan blant annet fås på tv.nrk.no. "Systrer bak murane". Det er en svensk dokumentar som forteller litt om verden til andre unge barn og jenter - som ungdom i Norge burde se – for verden har også kommet hit til Norge. Det vil bli en viktig del av livet deres framover.

"Systrer bak murane" er dessverre ingen billig konstruksjon om kvinner og unge mennesker i dag.

For det skjer her og nå. Og det skulle alle trenge å få med seg. Vi skal ikke ha redde unger i Norge som sitter fast i en kultur som Norge ikke skal ha. Men det ser det ikke ut til at NRK bryr seg om.

Solveiglie1@gmail.com