Sist oppdatert: 03.08.2018 06:11

Formiddagskonsert i stavkirken

 

TEKST: KIRSTEN GREAKER HEIMESTØL
BILDER OG VIDEO: ARNE G. PERLESTENBAKKEN


Tirsdag 31. juli hadde vi besøk fra USA i stavkirken. Et kirkekor fra Illinois var på tur, og siden to av medlemmene i koret hadde forfedre fra Hedalen, fikk vi besøk.

 Mange hadde møtt fram, det var tydelig at dette var et populært innslag en sommerdag. Koret vi hørte, hadde vel 20 medlemmer, det het Bach Cantata Vespers Chorus, og av programmet kunne vi lese at dette koret øvde inn en kantate av Bach hver måned som de bruker i gudstjenesten i kirken de tilhører.

 

 


Programmet bestod av mye musikk av Bach selvfølgelig, men vi fikk også høre musikk av Grieg, Hovland og en yngre norsk komponist; Ola Gjeilo. På galleriet satt en dame som spilte engelsk horn, og vi fikk høre et nydelig stykke av Bach med orgel, sopransolist og altså: engelsk horn. Det er trolig første gang et slikt instrument har blitt brukt i kirken her.

Koret hadde også en annen sopransolist, og vi fikk høre en mannskvartett med medlemmer i koret og dirigenten. Det var i det hele tatt en variert og profesjonelt utført konsert!


Leder i menighetsrådet, Inger Olea Digene, takket koret for konserten og overrakte et minne fra kirken; en kopi av madonnafiguren. Koret tok ikke inngangspenger, men de ønsket en kollekt som skulle gå til Hedalen stavkirke.

Turneen blir avsluttet i Thomaskirche i Leipzig der Bach var organist og komponist på 1700-tallet. Vi ønsker koret god tur videre på deres turne i Norge og Tyskland.

 

 

 

 

 

 

 


Kormedlemmer med slektninger i Hedalen tar imot gave fra menighetsrådet.