Sist oppdatert: 29.08.2018 18:18

Ukas firelinjer

 

ELDOR BRÅTHEN


Bibelhistorie 2
Da svalene en gang fløy lavt over marken
var Noah fornuftig og gjorde klar Arken.
Små insekter følger bud fra Vårherre
og svala og Noah de skjønte det derre.

I det aller første kapitel i Bibelen, 1. Mosebok , 1.kapitel, møter vi Gud som Skaperen, en Skaper som er svært tilfreds med det han fått til, menneskene medregnet. Den sinnstilstanden varer ikke lenge. I kapitel 6 registrerer Gud, «full av sorg i sitt hjerte», at « alt menneskene hadde gjort på jorden, førte til ødeleggelse.»

En generasjon varte lenger den gang enn nå, i alle fall hvis man skal ta alt som står i Bibelen bokstavelig, men det likevel påfallende hvor kort tid menneskene bruker på å kludre til alt sammen. Fortellinga om Noah handler om en rettferdig mann som får en skuffet og angrende Skaper til å la moderere det han opprinnelig hadde planlagt.

Bibelen sier ingenting om insekter og lavtflygende svaler, men ettersom Noah «fant nåde for Gud», liker jeg å tenke på Noah som en person vi kanskje bør prøve å lære litt av, også i våre dager.

– Er en av våre alvorligste synder i dag den at vi nekter å ta inn over oss de signalene som naturen (les Gud) sender? Er den dystre sanninga at våre handlinger mot livet omkring oss og Jorda Gud ga oss rett og slett fører til dens og vår ødeleggelse?


Flere firelinjere er samlet i en bok. Den kan du få kjøpt på Joker. Overskudd fra salget går til Hedalen idrettslag og Hedalen ungdomslag. Les mer her.

 

Hedalen.no takker Eldor for at vi får lov til å publisere noen av diktene hans! Dette vil vi gjøre på onsdager eller torsdager i tiden som kommer. Redaktøren