Sist oppdatert: 30.08.2018 16:54

Årets Vassfaring 2018

 

KIA OG TOR-OLA SKOGSTAD, VASSFARET VILLMARKSTURER

 

24.–26. august hadde vi en tredagers lagkonkurranse gjennom Vassfaret. Det var tre lag som kjempet om tittelen "Årets Vassfaring 2018".

 


Fra venstre: Siri, Ingunn,  Heidi,  Marit , Mari , Jeanette

 

Lagene var Hedølinga 1, Hedølinga 2 og Hallingdøla 1. Det var inntil seks deltakere på hvert av lagene. Her ble det kjempet om poenger underveis på gåter, konkurranser, idealtid per dag og spørsmålsrunder på leirplassene om kvelden.

Første dagen startet ved Strøstjernvegen helt nord i Vassfaret og fortsatte innom diverse poster, før det ble avsluttet ved Fønhhuskoia , hvor det var leirplass første natten. Etter første dag var det Hedølinga 1, som er et rent jentelag, som lå i tet. Det andre lagene lå tett innpå, så her var ingenting på langt nær avgjort.

 

 Lørdagen startet med en uhøytidelig konkurranse mellom lagene nede ved Strøsdammen, før lagene ble sendt videre nedover Vassfaret, på begge sider av elveleiet.

Her var lagene innom steder som Trytetjernsvelta, Suluvasshytta, Mølla ved Grunntjern og Vassfarplassen for å nevne noe.

Lørdagens leirplass var ved Nevlingsdammen. Hit kom lagene på ettermiddagen etter å ha gått ca. 15–16 kilometer denne dagen. Da var det godt å få rigget opp leirplassen og få i seg både mat og drikke.

Lørdagens poengfordeling viste at Hedølinga 1 med jentelaget var i en snau ledelse foran Hallingdøla 1. Det lå an til en spennende innspurt på siste dagen.

Etter en trivelig kveld og natt på leirplassen ved Nevlingsberget var det klart for siste konkurransedag. Her er det mulig å hente seg poeng helt fra starten av. Lagene skulle dra med seg en tømmerstokk med muligheter for å hente fra 10-50 poeng.

Etter denne oppvarmingen på dagens etappe, ble lagene sendt til forskjellige steder for å finne neste post. Her var de innom gamle boplasser både til folk og dyr.

Da lagene på litt forskjellige tider kom inn til målplassering ved Aurdalsdammen, var spenningen stor. Utrengning av poeng på idealtider, gåter og konkurranser denne siste dagen viser utrolig nok at Hedølinga 1 og Hallingdøla 1 har eksakt lik poengsum gjennom hele helga.

Spenninga var stor mellom lagene, samt familie og venner som var møtt opp.
Det hele måtte avgjøres med et utslagspørsmål. Det ble spørsmål om høyden på en av fjordene i Vassfaret. Den som kom nærmest riktig høyde, vinner.
Begge lagene treffet eksakt riktig på høydene, og det må til et spørsmål til.
Spørsmål da er høyde på ett av fjellpartiene i Vassfaret. Da blir det hele avgjort.
Hedølinga 1 kommer nærmest høyden på fjellet og vinner denne thrilleren av en konkurranse. De vinner tittelen som " Årets Vassfaringer 2018".

Deretter blir det en enkel premiering til deltakerlagene, som et bevis på at de hadde vært med på tidenes første årets vassfaring konkurranse.

Tusen takk til alle dere som var med, så dette ble en uforglemmelig opplevelse!

 


Villmarkshilsen fra
Kia og Tor-Ola
Vassfaret Villmarksturer