Sist oppdatert: 12.12.2018

Melder om solid salg av fiber

ARNE HEIMESTØL

– Salgsmålene er nådd i samtlige utbyggingsområder i både Sør-Aurdal og Nord-Aurdal, opplyser Ronja Christin Lørendal i Telenor. Nå har entreprenøren som skal forestå utbygging, startet prosjekteringsarbeidet. Den endelige beslutning om iverksetting i nye områder blir tatt når dette arbeidet er fullført.

Utbygging til 410 adresser i Bagn har grønn fargekode på kartet nedenfor. Det betyr at dette prosjektet har fått klarsignal. I Reinli omfattet tilbudet 135 adresser, Leirskogen (144 adresser), Begnadalen (167 adresser) og Hedalen nord (113 adresser). Tilbudet i denne omgang gikk altså til 969 adresser.

– Salget har gått over all forventning i de fire områdene i Sør-Aurdal som er merket med brun farge på kartet. I Hedalen nord takket hele 96 adresser ja.

Flere vil bli med
Da "Valdres" og Hedalen.no skrev om salgsrunden Telenor gjennomførte, fikk selgeren i Hedalen hele 35 henvendelser samme dag. Mange håpet at utbyggingsområdet i bygda kunne bli utvidet. Nå er det laget en interesseliste som viser at 86 nye adresser gjerne vil ha samme tilbud som Hedalen nord har fått. Denne lista omfatter adresser fra Åsli til Hallom.

– Det er gledelig at flere ønsker å knytte seg til fibernettet vi bygger, sier Lørendal. – Vi må vente til starten på nyåret før vi kan beslutte om flere i Hedalen og andre områder i Sør-Aurdal kan koble seg på prosjekter vi regner med å sette i gang.