Sist oppdatert: 19.02.2018 18:46

20180217 Lørdag var det dansefest på Hedalsheimen

 

TEKST: SOLVEIG LIE
BILDER: SOLVEIG LIE OG ARNE G. PERLESTENBAKKEN

Det var full fest på Hedalsheimen lørdag og hælene gikk nesten i taket!
Det var Sperillgruppa som spilte, og venneforeningen som organiserte
.
 

 

 

Festen var gratis for alle. Det ble brukt midler som Hedalsheimen har fått i gave. På Hedalsheimen trenger de litt futt og fart og noe å glede seg til. Og slik ble det.


Det ble servert tre-retters middag med Berit Åsli som chef. Hun lager jo glatt tre-retters til hundre. Men denne gangen var det bare til 50.

Noen unge og spreke herrer var leid inn som danseløver. På den måten fikk mange av de gamle svingt seg skikkelig mye, nesten så mye at de glemte rullatoren sin på vei heimatt.  Sperillgruppa spilte god dansemusikk og spilte til og med munnspill!
Allsang ble det også.

Avslutningsvis var det mange som fortjente heder og ære. Alle i Sperillgruppa fortjente en blomst. Det gjorde også Grillmester Jan som aldri sier nei men bare sier ja. Dagens spesielle heder gikk til Arne Høneren, for mens bestefar svingte seg i dansen på Hedalsheimen tok barnebarnet bronse i OL!
Og så skulle det vise seg at det samme barnebarnet hoppet 136 og sikret gullet til Norge! Så bestefar Arne – som den sprekingen han er – har nok gode gener både i hopp og dans.

Fotograferinga ble det litt vanskelig med da fotografen sjøl ble hedret med en blomst – mens han fotograferte.

 

Ordentlige fester skal jo vare i flere dager! Så dagen etter var det besøk av Kulturskolen på Hedalsheimen med Kjell Ivar Vestrom som leder. Berit Åsli hadde bakt 100 boller og serverte kakao på ordentlig. Det kan man vel kalle et skikkelig nachspiel.