Sist oppdatert: 10.01.2018 22:02

Sagnet om Hulabaken

 

TEKST: ARNE HEIMESTØL
BILDER OG VIDEOER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

Søndag var det førpremiere på det 35 minutter lange stykket "Sagnet om Hulabaken". Denne uka er det framvisninger på en rekke skoler i Valdres.

 

Fredag er turen kommet til Bagn barneskole og Hedalen barne- og ungdomsskole.

 

 

 

Aktører i stykket er Ådne R. G. Kolbjørnshus (danser), Sivert Holmen (musiker, hardingfele) og skuespiller Cato Skimten Storengen. Det er Ådne R. G. Kolbjørnshus som har tatt initiativ til prosjektet.

Handlingen
Stykket er en dramatisering av "Sagnet om Hulabaken" fra Vestre Slidre. En stortjuv som byttet bort søstra si til Haugkallen mot en huldrehatt, som gjorde han usynlig, og som gjorde at han kunne stjele og bli styrtrik uten at noen så han.

Fungerer godt
– Sagnet om Hulabaken fungerte også meget godt for voksne, fikk vi erfare på Lokalet søndag, så kanskje blir vi å se på voksenarenaer fremover også, sier Cato.  

Lokal støtte
Aktørene
hadde først en prøveuke i Oslo, og deretter en øvingsuke på Lokalet i Hedalen. – Vi har fått hjelp fra Hedalen ungdomslag og Hedda Hytter og er veldig takknemlige for det. Økonomisk støtte er også gitt fra Valdres Natur og kulturpark. 18. mars vises Sagnet om Hulabakken på Riksscenen i Oslo. 

Tilfreds
Det har vært utrolig gøy å turnere i Valdres, og veldig stas å endelig kunne jobbe hjemme i Hedalen et par ukers tid, sier Cato.