Sist oppdatert: 02.07.2018 18:38

Oppland fylkesleir 2018

  RØNNAUG ØVERBY

Fra 28. juni til 1. juli arrangerte Ildjarnstad 4H fylkesleir i Hedalen. Det kom deltakere fra hele fylket, og til sammen var det ca. 130 barn som deltok på leiren i tillegg til ledere.

Det var fire klubber fra Valdres på leiren: Åsvang, Slidre, Furustrand og Ildjarnstad. Det har vært en leir fylt med ulike aktiviteter på dagen og kveldene fulle av underholdning, leiker, sang og moro. Været har vært strålende alle dagene, og humøret har vært på topp!

 

 

Fra klokka tre på torsdag ettermiddag begynte deltakerne fra Oppland 4H å komme til Hedalen barne- og ungdomsskole for å delta på leir de neste fire dagene.

 

Bagasjen ble fraktet ned til fotballbanen, der teltområdet skulle være. Da teltleiren var oppsatt ,var det klart for innmarsj med kostymer inspirert av skogens dyr. Leiren ble åpnet med årets leirsang og leirdans og annen underholdning.

 

Utover kvelden var det miljøtorg -som var arrangert av alumnklubben Opal. Alumnene hadde miljøtorg hver kveld og det er et sted folk sitter og spiller spill, snakker, har allsang og kan kjøpe litt godteri eller nudler.

 

 


Fredag var det en dag i Vassfaret. Alle deltakerne ble delt inn i grupper som hadde hvert sitt dyrenavn, og gjennom dagen skulle de lage et kamprop for gruppa og bli kjent med hverandre.

 

Inne i Vassfaret var det opplegg med seks forskjellige stasjoner alle gruppene skulle innom. En stasjon inneholdt historie om plassen vi var på og om bjørn i Vassfaret.

 

Ellers var det morsomme aktiviteter som mjølkespannholding, kanopadling og flere samarbeidsoppgaver, det var også førstehjelpskurs på en stasjon. I matpausen var det litt underholdning og mange badet i vatnet Skrukkefylla.

Tilbake i leirområdet var det leiker som alle så på og diskotek for de yngste på leir. De eldste dro ut på blåtur, som er en tur de ikke vet hva som kommer til å skje på.

 

Alle hadde på forhånd valgt en eller to aktiviteter de skulle være med på, på lørdagen. Aktiviteter foregikk både i bygda, i Vassfaret og i Begnadalen. Det var aktiviteter som sykling gjennom Vassfaret, juving, stell av hest, mat på bål, skigard, toving, en dag i villmarka, ballspill og godterilaging. På kvelden viste to av aktivitetene fram hva de hadde gjort i dag. Musikal-aktiviteten framførte sang og YouTube-aktiviteten viste en film de hadde laget.

 

Siste dag på leir var det tevlinger og nedrigging av leiren. Det var volleyballturneringer mellom klubbene i to klasser -aspiranter og juniorer i en klasse og seniorer i en annen. Det var også tautrekking.

 

Det ble harde kamper i solsteiken, og alle ga sitt for at klubben deres skulle vinne. Etter tevlingene var avgjorte, var det premieutdeling til vinnerlagene.

Vinnere av naturstien som hang i leirområdet hele leiren ble kåret og fikk premie. De som hadde malt de fineste og mest kreative «kjeppelgene», ble også premiert. Til slutt ble det takket til alle som har hjulpet til med å lage leiren. Venner som kanskje ikke møtes igjen før neste års leir, sa ha det bra til hverandre, og så dro alle deltakerne hjem igjen med mange nye, fine leirminner.

 

 

Vi vil takke alle som har vært frivillige på leiren, alle som har hjulpet til med aktivtiter og som har stilt opp for å gjøre leiren mulig!