Sist oppdatert: 25.07.2018 06:38

Gudstjeneste på Haugevolla

 

TEKST: KIRSTEN GREAKER HEIMESTØL
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN
 

Søndag 22. juli var det utegudstjeneste på Haugevolla. Det er første gang at menigheten har gudstjeneste der, det jeg vet.

 

 

Haugevolla er et seterområde fremst i Muggedalen. Stedet er meget godt vedlikeholdt og tatt vare på av eierne, Oddbjørg og Gunnar Hansen, og det ligger idyllisk og usjenert til på en bakketopp inne i skogen. Det var pyntet og ordnet praktisk til under noen store grantrær, slik at det var godt både å høre og se uten å bli sjenert av sol og varme.

Signe prest åpnet med å minne om det som skjedde 22. juli for sju år siden, og ofrene ble også tatt med i kirkebønnen. Teksten for dagen var om kvinnen som ble grepet i ekteskapsbrudd, og vi ble minnet om hvor lett det er å dømme andre uten å ransake oss selv først.


Kantor Anders hadde rigget seg til på en benk mellom to grantrær med medbrakt keyboard og strøm fra aggregat, så det var godt å synge med på salmene.

Etterpå var det kirkekaffe. Inger Olea Digene, leder i menighetsrådet, takket eierne for at vi fikk benytte stedet, og vi ble også invitert til å gå rundt på området og se inni de mange bygningene som er på stedet. Det var det mange som benyttet seg av.

Tusen takk til både eiere og menighetsrådet for tiltaket! Det var nok flere enn meg som fikk en fin sommeropplevelse den formiddagen.