Sist oppdatert: 18.06.2018 17:03

Åpning av utstillingen på Fjellstad

 

TEKST. RIGMOR BRENDEN
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN


Lørdag 16.06.18 kunne dørene åpnes til ei fantastisk utstilling på Fjellstad. I nydelig sommervær, med nykokt kaffe og kaker kunne publikum ønskes velkomne.


Gjennom det siste året har styret for Bautahaugen hatt flere dugnader på Fjellstad, for å rydde plass til spesielle gaver som er gitt til Bautahaugen/Hedalen.


Arild Bjørnstad har brukt utallige timer på å få opp hyller, sortere, og plassere de forskjellige gjenstandene. Han har også hatt to informative artikler på Hedalen.no tidligere. På den måten kom han i kontakt med Jan Warberg, som både har interesse og de gode forbindelsene for å katalogisere og merke hver enkelt gjenstand. Disse to sammen har dermed realisert drømmen som Asbjørn Nordby hadde, om å bygge opp et «Teknotek» i Hedalen.

 


Arild Bjørnstad, Jan Warberg og styreleder Odd Arne Klemmetsrud


Arild Bjørnstad åpnet utstillinga, og ønske spesielt velkommen til Asbjørn Nordbys familie. Arild kunne fortelle om arbeidet hittil, og også om visjoner videre, og på vegne av styret takket han for gavene som er kommet inn.

Helge Nordby hadde mye interessant å fortelle både om forhistorien for radiosamlinga og om hvordan dette begynte under krigen, da Asbjørn samla inn «defekte» radioer til reparasjon. Seinere vokste samlinga ut av huset hans, og ble lagra på flere steder i Hedalen, før alt ble gitt som gave til Hedalen, og samla på Fjellstad.

 

Helge sa videre at det hadde vært en stor glede å kunne fortelle onkel Asbjørn, før han døde, at arbeidet med utstillinga var godt i gang. Og utviklinga videre har vært helt i hans ånd, og akkurat slik familien kunne tenke seg at Asbjørn ville hatt den. Som dattera, Inger Nordby Tveitehagen uttrykte det: Pappa ville vært så utrolig glad og stolt i dag!
Helge takka spesielt Arild og Jan, og overrakte tysk vin, også det i Asbjørn Nordbys ånd.


Odd Arne Klemmetsrud kunne overrekke blomster, som en symbolsk takk til Arild og Jan for alt arbeidet de har lagt ned.


Det hadde vært god plass til støtte publikum på åpningsdagen, men utstillinga er permanent, så den vil kunne glede mange flere.

 

Utsikt fra Fjellstad
 


Fjellstad
 

 


Arild Bjørnstad

 


Helge Nordby

 

Inger Nordby Tveitehagen, Arild Bjørnstad, Helge Nordby, Jan Warberg, Svein Arne Nordby og Odd Arne Klemmetsrud