Sist oppdatert: 25.06.2018 19:20

Sommerhilsen

 

TARA – SOM SKAL BEGYNNE I 9. KLASSE
 

Tara her, snart 14 og ferdig med mitt første år på Hedalen ungdomsskole. Ikke noe rart med det, bortsett fra at jeg bor i Hølera og ikke i Hedalen. De første sju skoleåra mine gikk jeg på Bagn skole, men av litt forskjellige grunner valgte jeg sammen med mine foreldre å søke meg til Hedalen når jeg skulle begynne på ungdomsskolen.

 

 

Beskjeden fra kommunen var klar, om jeg valgte dette, måtte mine foreldre ordne med skoleskyss selv. Men heldigvis ble ikke dette en hindring da min mamma jobber ved Fekjær psykiatriske poliklinikk.

Slik endte jeg opp her. Husker enda hvor spent jeg var i fjor sommer... Men Ruth Heidi, mammaen til en av jentene i min nye klasse, ordnet det slik at jeg fikk være med på en felles tur denne sommeren, med mange av dem jeg skulle gå med. Dermed var det gjort.

 

Jeg ble allerede der tatt utrolig godt imot. Og jeg ble kjent med flere før skolestart. Første dag på ungdomsskolen var jeg likevel spent, men igjen ble jeg tatt utrolig godt imot, av både lærere og elever. Jeg har fått mange veldig gode venner, og klassen min er super. Vi er fire jenter og to gutter. Lærerne er også supre, alle som en. Derfor tenkte jeg ikke nevne noen med navn. Allikevel må jeg nevne Ellen som er min kontaktlærer. Hun er akkurat slik en lærer skal være, passe streng og supersnill. Og veldig flink til å lære bort.

På onsdag hadde vi avslutning av skoleåret, med fest, hvor 10. klasse var hedersgjester. 8. og 9. klasse med foreldre og lærere hadde ansvar for å arrangere kvelden, en flott tradisjon som er mulig på en mindre skole. Det skaper samhold og omsorg for hverandre, noe jeg opplever er noen av stikkorda for Hedalen barne- og ungdomsskole.

Nå er det sommerferie, og det er jammen godt. Likevel kjenner jeg allerede nå at jeg gleder meg til å starte i 9. kl.