Sist oppdatert: 26.06.2018 21:56

Kontraster

 

SIRI RUUD

Tilværelsen inneholder store kontraster. Forrige uke var fylt av flere slike. Stor spenning var knyttet til kommunestyremøtet forrige tirsdag, selv om de fleste tenkte at saken var avgjort på forhånd.

 

Men det var jo å håpe at det ville bli tatt en annen avgjørelse. Siste ordet var ikke sagt . En storhall ble vedtatt. Mange sør i kommunen var skuffet.

Kanskje først og fremst fordi en er redd for at det kommunale tjenestetilbudet skal bli redusert. Samtidig har kommunen tatt mål av seg til å gjøre  kommunen mer attraktiv. Hvordan kan det skje?

Men – det skjer også store gledelige ting sør i kommunen, takket være privat initiativ og en sterk dugnadsånd.

Lørdag var sommeråpning på Bautahaugen samlinger i Hedalen. Temaet dette året er ‘ FISKELYKKE ‘. Dette museet er lite i forhold til f. eks. Valdres folkemuseum. MEN - alt det styret i Bautahaugen samlinger klarer å få til i fellesskap, er beundringsverdig.

 

Årets sommerutstilling føyer seg inn i en lang rekke med vellykkede utstillinger. TUSEN takk for en flott opplevelse.

 

Søndag var neste store opplevelse. Da var det sommeråpning på Skrukkefyllhaugens utstilling. Mange, mange hadde bidratt til at denne søndagen ble en spesiell søndag. Først og fremst en takk til Marit og Bjarne Berg som jo i en årrekke har arbeidet og arbeidet for å gjenskape miljøet på Skrukkefyllhaugen. Det er helt unikt, og det er faktisk vanskelig å gå derfra igjen.

Folk kommer fra fjern og nær, og det er plass til alle. Det er så mye å oppleve der så du må regne god tid når du er der. Flott servering og fine kulturinnslag satte en ekstra spiss på dagen.

Begge disse to gode dagene står i stor kontrast til det som skjedde tidligere i uken. Mye privat initiativ og godt dugnadsmiljø er kanskje viktigere enn noen gang før. Dette er dere gode på i Hedalen!