Sist oppdatert: 03.06.2018 18:59

20180604 Er NRK i gang igjen etter streiken?

 

SOLVEIG LIE

Siden Kringkastings-sjefen mente at den uka journalistene i NRK streiket- "ville NRK uansett ha lagt seg på et lavt nivå på grunn av varmen i pinsen". (Jfr.VG-tv)

Nå er det to uker siden det var slutt på streiken og varmen har bare fortsatt. Hvilket nivå ligger NRK på nå - i denne varmen som er nå?

 

NRK holder seg til  det enkleste begrepet: "Forskning". For NRK er opptatt av søvnkvalitet og høye ute-temparaturer - og da kontakter de en forsker som kunne fortelle oss at det kunne være lurt å lufte på soverommet før en la seg og ikke minst bruke mørke gardiner for å holde lyset ute om natta!  Det har vi da vel aldri skjønt før. Og til slutt – i beste nyhetstid  mente den samme forskeren  at det kunne til og med være lurt å ta med seg dyna og legge seg i kjelleren! (Det blir virkelig ikke aktuelt. ) Og til slutt mente hun at det kunne være lurt å skifte ut dyna med et laken!
 

NRK må tro at vi er dumme og at vi må opplyses og opplæres.

Så sendte NRK ut en journalist fra Marienlyst og ned til Majorstukrysset for å finne en muslimsk taxisjåfør som lider under fasten / Ramadan. Hvor tørst må ikke han være i denne varmen? Han kan ikke drikke noe før 22:30.

Men journalisten fant ingen! For NRK har ikke skjønt at de fleste som kjører drosje i Oslo, kommer fra langt varmere land enn Norge - så 30 grader pluss – det er bare barnematen for dem- selv om det er lyst litt lenger her i nord enn i de noe sørligere arabiske land.

 

Man kan jo undre seg om disse forskerene og journalistene har vært utenfor Norge? Hele Afrika og minst halve Asia pluss mange andre kontinenter har temperaturer ofte langt over den vi har her nå. Og det kan de ha hele året rundt.
 

NRK valgte også å bruke god tid på å fortelle oss at prestasjonsnivået kan synke til bunns i varmen. De brukte skolen som eksempel - for det er jo så forferdelig synd på elever som må ha eksamen nå. Var det virkelig ikke slik før også? Manns minne kan være veldig kort.

 

Det som faktisk er – er at varmen hemmer NRK! Og setter sjølveste Rikskanalen ned til et  minimum av informasjon. Med 7 milliarder offentlige kroner burde NRK skjerpe seg og ikke klage over varmen.

 

For hvem skal vi stole på hvis vi ikke kan stole på NRK?

 

Vi stolte på NRK før!  Det ville vært fint om det ikke bare ble historie. Men det må NRK sjøl ta ansvaret for. For vi må faktisk ha en statskanal - den eneste vi har - som kan fortelle oss hvordan verden ser ut. Så derfor må NRK skjerpe seg!

Til slutt kunne forskeren også fortelle oss at det er veldig viktig å drikke mye vann i varmen -og helt til slutt - kunne NRK fortelle oss at det ikke var kø på noen veier. Ikke ut eller inn fra Oslo en gang.

 

Tenk om NRK kunne satse litt mer på viktigere ting? Det kunne for eksempel være at "moderne musikk" kan forene hele den yngre generasjonen i hele verden - fra Nord Korea - via arabiske land -bare det åpnes for det. Det er kraft i ungdommer - og spesielt nå som det blir så mange av dem. De eier framtida! Musikk forstår alle ungdommer - uansett språk. På den måten kan musikk forene ungdommer i alle land.
 

Og det gjelder helt fra de hypermoderne ungdommene med Pradavesker -som sitter på kafe i Oslo – til de unge jentene og guttene  som sitter med mobilen sin i et hus uten vegger på fire staurer på landsbygda i Laos.

Musikk er fellesnevneren.
 

Og det som er så synd - er at det gjelder ikke for middelaldrende gamle menn /redaktører/sjefer i NRK. For de ruler på Marienlyst og bestemmer politisk hva vi skal få høre og hva vi skal få se. Og til og med hva vi ikke skal få se og høre.

 

Hvis du går inn på tv-.nrk.no, forstår du hva jeg mener. Det er ingen ting som bringer noe videre og det er mye polarisering. "Nyheter" skal jo selges. Og det må jo selvfølgelig selges dyrt siden NRK bruker 7 milliarder i året på stort sett bare tull.

 

SÅ NRK: Skjerp dere! Dere må forstå at varmen ikke stenger dere ute fra å lage gode programmer og aller mest programmer som forener og aller minst programmer som polariserer - som dere er så veldig flinke til. Dere må faktisk tåle varmen og legge dere på et høyere nivå enn det dere gjorde -under streiken.

Solveiglie1@gmail.com