Sist oppdatert: 12.05.2018 18:11

Mystisk tyveri i Hedalen - kan noen løse juletrelysmysteriet?

 

NILS GARLI


Som vanlig hadde vi før jul satt utejuletrelys på ei gran på tunet i Nedre Kjensrud. En stund etter jul dro vi ut stikk-kontakta, men lot lysene sitte på fordi det var så mye snø at vi ikke ville vabbe i den.

 

 


Nå har endelig snøen gått, og jeg fant ut at det var på tide å ta ned juletrelysene. Jeg ble litt overraska, for plutselig oppdaget jeg at ledningen var klipt av. Ikke nok med det, den var klipt av flere steder, så i stedet for en lang ledning med 25 lys, stod vi der med tre lengder, to med 7 lys på hver og en med 8 lys.

 

Det blir til sammen 22 lys. Hvem hadde tatt de 3 andre lysene? Og hvem hadde klippet av ledningene?

Litt senere var kona ute på verandaen som står 15–20 meter fra grana, og der fant hun et juletrelys som ikke hadde noen ledninger, men det lå en løs ledningstubb ved siden. Hadde tyven rømt over verandaen?

Det merkeligste var at det så ut som om alt var klippet med avbitertang. Det var rene klipp på ledningene – ikke slitt eller revet av. Dermed kunne en frikjenne både den tunge snøen i vinter og vindkulene som har hjemsøkt oss.

På det ene juletrelyset som hadde kommet på verandaen, så en tydelig at både kvisten og ledningene var klippet av helt inntil juletrelyset. Det var tydelig at det var lysene som var klippet av. Tyven har altså vært utstyrt med en avbitertang og han var på jakt etter juletrelys!

Vi skjønte ingenting og lanserte forskjellige teorier om hvem som er den skyldige, fra spøkelser til ekornet som ofte trampet over verandaen på vei til fuglebrettet!

Vi har også mistanke til et skjærepar som har vært ivrige med reirbygging en stund, men visste ikke at de hadde avbiter. Og hva skal de med elektriske juletrelys? De får neppe Sør-Aurdal Energi til å føre fram strøm til boligen sin! Det får nok ikke ekornet heller!

Eller er det et ordensvern i Hedalen som ikke liker at juletrelysene er for lenge på grana? Er det noen som kan gi en forklaring på hvem tyven er før vi sender saken til politiet???