Sist oppdatert: 18.05.2018 20:41

Forviklinger og høyt tempo på Nordre lokalet i Hedalen 17. mai

 

TEKST: GUNN KARIN FOSSHOLM
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

 

Tuva Auren ønsket velkommen til en fullsatt sal og gjorde oppmerksom på at dagens publikum skulle få overvære Hedalen ungdomslag sin første teaterforestilling som 120-åring!

 

 

 

Hun forberedte oss på en sengekammerfarse der relasjoner, samspill og kommunikasjon ville blir satt på prøve. Kulissene ga oss en klar indikasjon på at mye av spillet vil foregå på tre ulike soverom.

 

I det første soverommet møter vi Margrethe og Ernst som spilles av Grethe Laila Bakke Lien og Nikolai Øyhus. De er et sjarmerende eldre ektepar som skal feire sin 27. bryllupsdag.

 

 

 

De er invitert i et selskap samme kveld. Mens fruen pudrer nesen er mannen mest opptatt av en taklekkasje og et nedløp fra takrenna som henger i kun en eneste spiker. Dialogen mellom dem avslører etter hvert at Margrethe har et noe anstrengt forhold til sin nåværende svigerdatter, Anne Marie. Hun beklager seg også en smule over deres eneste sønn, Benjamin, fordi han forlot sin første kone Janne.
 

Dette fører oss inn i det andre soverommet der eks-svigerdatter Janne befinner seg med sin nye ektemann Anders. Anne Mathea Digene bekler rollen som Janne, og ektemannen Anders spilles av Magnus Bruskerud. Anders har fått akutte ryggproblemer og blir omsorgsfullt pleiet av sin kjære kone. Det er visst selveste hoved-muskelen som har slått krøll på seg, og da er det ikke bare bare... Sjalusien sniker seg frem da Janne insisterer på å dra i selskapet de er invitert til, uten at han kan bli med. Tenk om eksmannen Benjamin skulle dukke opp...
 

I det tredje soverommet befinner vertskapet Ellen og Alf seg. De har nylig pusset opp huset og gleder seg til å invitere til selskap. Ellen har forberedt seg lenge og gleder seg stort til dette selskapet. Alf har sin egen hemmelige plan om å fri til henne denne kvelden. Rollen som Ellen spilles av Bodil Øyhus Pihl, og Alf spilles av Dan Are Lykke Larsen.

 


 

Gjestene inntar etter hvert huset, og da Benjamin dukker opp, aner vi at uforutsette ting kan komme til å skje... Han er en ekte surrekopp som roter det til både for seg selv og andre, men han er slett ikke alene om det... Benjamin spilles av Halvor Grønhaug, og hanS kone, Anne Marie, spilles av Gjertrud Grytnes Jordet.

 


 

Hvordan dette ender, skal ikke avsløres her, men dersom du møter opp på lokalet lørdag 19. mai, så blir du vitne til en herlig mix av misforståelser, høy-lydt krangel, fortvilelse, håndgemeng, regn og torden som tilslutt avklares til melodien «My heart will og on».
 

Denne Sengekammerfarsen ble skrevet av en tysk dramatiker ved navn Alan Ayckbourn i 1975. For å kunne presentere et slikt teaterstykke, trengs det mange frivillige aktører. I Hedalen er vi så heldige å ha et veldig aktivt ungdomslag som stadig produserer «ny» underholdning for oss. Denne gangen besto gjengen av:
 

Teatersjef: Anne Mathea Digene

Regi: Anne Mathea Digene, Mikkel Lie, Arnstein Kjensrud og Cato Skimten Storengen + aktørene

Sufflør: Mette Brager

Lys og lyd: Mette Brager, Eirik Fossholm. Magnus og Geir Øverby

Sminke: Benedicte Joten, Ellen W Bjerka og Tuva Auren

Kulisser: Halstein Nerbye, Geir Øverby, Magnus Øverby, Ellen W Bjerka, Anne Mathea Digene, Mette Brager og Benedicte Joten