Sist oppdatert: 24.05.2018 05:50

20180523 Hurra! NRK-streiken er over! Eller skal man spare seg et hurra?

 

SOLVEIG LIE

I en hel uke nå har det hverken vært krig noe sted eller uro. Det har vært lite gleder og liten informasjon om verden utenfor stuedøra. Det har rett og slett ikke skjedd noe. Det har kanskje til og med ikke vært noen sexifiserte handlinger om noen kjendiser som kanskje bare NRK synes er noe å rapportere om. Hurra! For det har vært streik i NRK!

Hva har du hørt på radioen? Musikk. Og selvfølgelig kan du høre på repriser! Og hvis du er på nett-kan du høre på både EKKO og Verdibørsen. De programmene skal NRK ha for. De kan faktisk være slik at lytteren kan ha noe nytt å lære her i denne verdenen.

Men det er ingen andre alternativer til NRK på nyhetssiden i Norge. Det må være et stort tankekors. Om noen timer er streiken over. Og sjølveste NRK-sjefen sier i VGs- pressemelding "at det fine været i pinsehelgen gjorde det slik at NRK uansett – ikke var så viktig for folk på grunn av pinsehelga og det fine været. Derfor ville NRK uansett ligget på et lavt nivå."

Hallo? Snakker vi om Norges største mediehus? Hvorfor har vi ikke flere mediehus som kan gi oss informasjon om det som skjer? Men vi har altså bare NRK. Og de synes ikke det er så viktig med informasjon på grunn av pent vær.

Men nå viser det seg at NRK taper terreng! For det er ikke slik lenger at unge folk gidder å se på så mye dumt som NRK klarer å skape. Nyhetssendingene går stort sett ut på å intervjue noen på gata – sånn i passelig avstand fra Marienlyst. Og uhorvelig mange serier er så dumme at ikke folk orker å følge med. Men det er jo billig! Men man skulle tro at opp imot 7 milliarder pressekroner fra det det offentlige kunne gi oss objektive nyheter og slike nyheter som vi kunne lære av og til og med kunne gi oss innsikt i en ny verden.
Men slik er det ikke.
For den nye verden kommer fort. Og NRK løper ikke. Det er ingen ting som haster - for pinseværet har vel vært fint.

Og for oss som ønsker litt mer kunnskap i en ny og stor verden -
men i et lite land - så ville det vært veldig fint med "nyheter" som er objektive. Men det kan i hvertfall ikke NRK gi oss. For det verste som kan skje, er at det blir fint vær i Norge, og da er det slik at NRK- Statskanalen- for vi har ikke noen andre - synes været er for fint til å gi oss ny kunnskap om sjølveste Verden.
Solveiglie1@gmail.com