Sist oppdatert: 17.03.2018 18:05

Fiber til alle

 

ARNE HEIMESTØL

Transportnettet for fiber er på plass gjennom store deler av Hedalen. I forbindelse med oppgradering av lavspentnettet legger SAE til rette for videre fiberutbygging. Dette er positivt!

 

Bygdeutvalget har startet arbeidet med å lage interesselister for fiber. – Vi ønsker å få alle med på videre utbygging av fiber på strekningen Hallum–Åsli, skriver Vegard Vestrom.

 

Dette bør så mange som mulig støtte opp om. Fiber gir mulighet for svært rask opp- og nedlasting fra nettet. Dette er en mye bedre og mer stabil forbindelse enn ADSL via telenettet. Heller ikke mobilt bredbånd kan måle seg med fiber.


Hedalen Sør fikk fiber for vel et år siden. Skolehagen og Brunbakklia fikk det samme rett før jul. Velforeningen for boligfeltene samarbeidet med SAE og Eidsiva for å få gjennomført utbyggingsprosjektet.

 

SAE hadde en sentral rolle i planlegging og gjennomføring av prosjektene. Det vil selskapet også ha i videre utbygging. Høy oppslutning og godt samarbeid var nøkkelen til at vi lyktes med vår utbygging i boligfeltene i sentrum. Jeg tror dette er nøkkelen til å få til videre utbygging i resten av Hedalen også.

 

Har du ikke fått eller bestilt fiber, bør du sende din påmelding til bygdeutvalget nå.