Sist oppdatert: 25.03.2018 22:01

Påsketid

 

SVEIN BAKKE

Påske, fri, fjell, ski, hytter, fastboende og tilreisende. Nå er det nok snø i til alle som vil friste friluftsliv i vinterfjellet.

Løypelag og frivillige har gjort, og gjør, en kjempejobb for at vi alle skal ha en fin påske. Det er i grunn opp til oss selv.

Været kan vi ikke bestemme, men ingen må la været styre aktivitetene våre. Det går fint å gjøre det beste av både ute- og inneaktiviteter. Hvordan vi gjør dette er opp til hver enkelt.

Jeg nevnte løypelag og frivillige som legger tilrette for uteaktiviteter.
Det er mange mil med oppkjørte løyper i Sør-Aurdal. Dette er ikke gratis. Det er et spleiselag mellom kommunen, frivilligheten og ikke minst alle de som betaler tilskudd til løypelagene. Dette er veldig bra. Alle som oppholder seg i kommunen, nyter godt av dette. Er sikkert ikke enestående for Sør-Aurdal, men her fungerer det. Takk til ildsjelene som får dette til å fungere!

Frivilligheten står sterkt i bygdene i kommunen. Det er utallige lag og organisasjoner som tilrettelegger for aktiviteter utenom arbeidstiden. På hjemmesiden til Sør-Aurdal ligger en oversikt over disse, se etter om det er noe som er av interesse. Meld dere inn, ta et tak. Gjelder også hytteeiere, bli kjent med innbyggerne, skap en relasjon og få mere ut av oppholdet på fritidseiendommen.

Hyttefolk, som vi sier i Sør-Aurdal, er en ressurs. Hvordan kan vi koble oss sammen? Hyttefolk er her på fritiden. Ergo må vi koble oss sammen i fritiden. Vi må fortsette med skiløyper, turstier, sykkelstier og tilrettelegging for aktiviteter. Det må bli et mangfold i aktivitetene, de må omfatte de aller fleste.

Vi må bygge Sør-Aurdalhallen som det kulturbygget det var tenkt som. Ikke redusere den til en gymsal. Svømmebassenget må være stort. Hallen må bli et samlingssted for bygdefolk og hyttefolk der vi kan dele idrett og all annen kultur. Vi må skape et miljø der vi kan møtes.

For all del, dette er veldig bra allerede. Men, vi kan alltid bli bedre. Det er påske, og da skulle man vel skrive litt om hvorfor vi feirer påsken. Som agnostiker er det litt vanskelig, men alle får ha sin måte å feire påsken på. Uavhengig av tro og religion er påsken en fin tid til å pleie familie og nære relasjoner.
Det viktigste er å vise hverandre respekt og ta vare på hverandre. God påske!