Sist oppdatert: 28.03.2018 20:52

Parkering i fjellet

 

ARNE HEIMESTØL
Fantastiske løyper og strålende påskevær lokker mange til fjells. Men hvor er det lov å parkere mens man er på tur?

 


Dette fikk undertegnede en erfaring med tirsdag. Jeg gikk Muggedalsrunden og valgte å sette bilen på en brøyta plass like ved hovedvegen på Teinvassåsen.

Der har jeg parkert mange ganger før, men dette skulle jeg ikke ha gjort, for den plassen hadde en hytteeier betalt brøytinga for. Det var ikke skiltet at dette var en privat parkering, men hytteeieren mente at alle måtte forstå at en brøytet plass er det noen som har betalt for, og da er det ikke tillatt å parkere der. Så hvor kan vi sette fra oss bilene våre når vi er på dagstur i fjellet?


Teinvassåsvegen
Like før en kommer opp på Reset, møter vi et parkering forbudt-skilt. Dette gjelder for en lengre strekning. Bakgrunnen for forbudet er blant annet at veien må brøytes når det er behov for det.

 

– Skjærene som brøytemannskapene bruker, stikker lenger ut enn traktoren, og da får en brøyta vegen kun på den ene sida hvis det står biler langs vegen, opplyser Harald Liodden, som er styremedlem i Nesbyen–Hedalen veglag.

 

– Vi har likevel en pragmatisk tilnæring til utfordringen, sier Liodden. – De som parkerer langs vegen på dagsbesøk i godvær, vil ikke bli bøtelagt eller oppleve at bilen blir tauet bort.

 

Fledda
I Fledda er det tilrettelagt for parkering på Hallfast, ved den gamle bommen og ved enden av vegen, forteller Harald Arne Haugen. – Vi har ikke opplevd at det har vært for snaut med parkeringsplasser på denne vegen.

 

Muggedalen
I Muggedalen er det tilrettelagt for parkering der skiløypa starter på Skålevassåsen. Det samme er tilfelle ved ved brua i Muggedalen, sier Øyvind Jordet.


Søbekksetervegen
Her er det en brøyta parkeringsplass som hvem som helst kan bruke, sier Olaf Søbekkseter. Torsdag arrangeres Busupilken. – Slike dager blir parkeringsplassen for full, men det er ikke noe problem å parkere langs den ene sida av vegen, sier Søbekkseter.