Sist oppdatert: 16.10.2018 09:48

Sør-Aurdal KrF støtter Hareides veivalg

  ARNE HEIMESTØL
Mikael Sørbøen og Harald Liodden blir lokallagets utsendinger til det ekstraordinære fylkesårsmøtet som skal holdes i Øyer 23. oktober
.

– Det har aldri vært så stor oppmerksomhet om KrF som det er i disse dager, sa lokallagsleder Harald Liodden da han ønsket 11 medlemmer og sympatisører velkommen til medlemsmøtet som ble holdt på Soltun i Begnadalen mandag kveld.

Genistrek
– Mange er opptatt av hvor KrF passer best. Det har gitt oss stor oppmerksomhet om våre saker. Hareide har gjort en genistrek, mente Liodden.

Fylkesleder Toril Kristiansen var invitert til medlemsmøtet. Hun fortalte at Oppland skal sende seks delegater til det ekstraordinære landsmøtet KrF skal holde 2. november.


Toril Kristiansen

Lytter og viser vei
– Knut Arild Hareide har vært forsiktig med å gå foran og vise vei. Han har vært veldig opptatt av å lytte til hva landsstyret mener, sa Kristiansen. Nå har han pekt ut en retning han mener KrF bør velge.

– Jeg opplever at mange opplendinger heller mot venstresida. Det er stor avstand mellom det KrF mener, og det Frp tar til orde for, mente  fylkeslederen. – Vi har moderert den mest ytterliggående politikken regjeringen står for – og bidratt til at den har blitt populær, men dette får ikke KrF betalt for i form av oppslutning. Vi må være selvstendige å stå fram med vår egen politikk. 

Debatten som fulgte etter Kristiansens innlegg, viste stor enighet. Veien partileder Knut Arild Hareide foreslår, fikk støtte i KrFs lokallag i Sør-Aurdal.