Sist oppdatert: 20.10.2018 13:11

Goplerud får fiber likevel

  TEKST: ARNE HEIMESTØL
BILDE: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

Nå får den avsidesliggende gården sør i Hedalen høyhastighetsnett – og det vel 106 000 kroner rimeligere enn det første tilbudet Eidsiva Bredbånd gav. – Vi er svært takknemlige, sier Ola Rygg og Mari Goplerud.

Kontrakten ble raskt signert. Den innebærer at gården får fiberoppkobling med etableringskostnad på 3 990 kroner. Leveringstiden er 7–12 uker, og nettfarten er 300/300 Mbps. Månedsavgiften er 549 kr første år, og 649 kr per måned hvis familien vil ha samme nettfart seinere.


– Denne siden kan snart vises

Elendig nettforbindelse
Mari og Ola har hatt den dårligste ADSL-forbindelsen i Hedalen, fikk ikke være med da det ble gitt store offentlige midler til utbygging med fiber sør i bygda, og Telenor sin 4G-utbygging i Lindlia noen kilometer unna, ga heller ikke særlig mulighet for mobilt bredbånd. Nå bruker de Telias mobile bredbånd med forsterker på veggen. Nettforbindelsen så langt fra mobilmasta i Vestbygda er ustabil og treg.

Flere engasjerte seg
Ordfører Kåre Helland (Sp) engasjerte seg for å finne en løsning på utfordringen, men måtte gi opp. Både Hedalen.no og "Valdres" har skrevet om saken, men tilbakemeldingen fra Eidsiva ga først liten grunn til optimisme.

Se disse oppslagene:

Henvendelsen fra Eidsiva
Vi har spurt Ola Rygg om hvorfor Eidsiva Bredbånd snudde i saken. Det fikk han ikke noe konkret svar på. I kontrakten leser vi følgende: Fortetting Sept 2018. Hva det betyr, vites ikke. Imidlertid opplyses det at Eidsiva kobler opp skjøteboks og hjemmesentral med trådløs ruter. Det forutsettes ingen egeninnsats.