Sist oppdatert: 30.04.2019 18:14

Sangere fra Bruflat og Hedalen «vandrar saman»

  TEKST: ELDOR BRÅTHEN. BILDER OG VIDEO: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

Et forventningsfullt publikum var samlet rundt trivelige småbord da Kjell Ivar Vestrom og 20 korsangere fra Bruflat og Hedalen dro i gang første sang på fredagskvelden: Rock my soul.

 

Før koristene slapp til, hadde leder i Hedalen Sangkor, Anne Britt Omsrud, ønsket alle velkommen, og det hele fortsatte med et variert program på norsk og utenlandsk. I et innslag var Hege Bergmann Rotnes fra Bruflat sangkor solist.

Et av kveldens øvrige underholdningsinnslag var kviss. Ganske skummelt fordi det ble forlangt at folk skulle reise seg og i tillegg synge. Allsangen som oppsto etter Kjell Ivars første toner på pianoet, var noen ganger kun på grensen til det riktige, og nye forsøk måtte til. De modige og dyktige samlet twist ettersom konkurransen skred fram. En deltaker (ikke Maria) krangla til seg to i samme slengen fordi svaret var «Forelska i lærer’n», og hun var gift med en i nevnte yrkesgruppe.

Etter rikelig med mat og kaker, åresalg med et stort antall gevinster, og mere sang, ble en givende kulturkveld avrundet som den begynte: «Rock my soul» og tale av Anne Britt.

Etter arrangementet hadde vi en prat med Kjell Ivar. Han har nå dirigert Hedalen Sangkor i fjorten år. Bruflat Sagkor overtok han i januar dette året. Kora har fellesøving en gang i måneden, skiftesvis i Etnedal og Hedalen, og separate øvinger utenom det.
 
Korsang er trivelig, og enda triveligere blir det hvis man er litt flere på hver stemme. (Melding fra Ola Jonny til andre «syngjeføre karar».)

15. juni er det sangerstevne på Gjovik. Blir det sangertog der, vil nok Bruflat og Hedalen både vandre og synge sammen.