Sist oppdatert: 10.04.2019 10:36

Løypelagskonsert i Hedalen i år også

  HELGE NORDBY

Lørdag før palmesøndag inviteres det til løypelagskonsert i Hedalen, - 13.4.2019 kl. 18.00.

I over 10 år har et prosjektkor ledet av Arne Heimestøl vært bærekraften i konsertene, men i år blir det Valdres Kammerkor ledet av Svein Erik Sagbråten som tar turen sørover dalen og vil bli hovedattraksjon på konserten.


Valdres kammerkor i Begnadalen kirke. Foto: Arne G. Perlestenbakken

– Valdres Kammerkor er et forholdsvis nystarta kor som arbeider for å styrke interesse og kunnskap om korsang, for medlemmer i koret og for publikum på konserter og tilstelninger, har dirigent Svein Erik Sagbråten tidligere uttalt til avisa Valdres.

De har ikke faste øvinger, men jobber mot prosjekter og konserter. De har vært med flere ganger på Hemsingfestivalen og hadde nylig egen konsert i Begnadalen kirke. Nå tar de turen til Hedalen.

Koret stiller med variert repertoar, samt innslag med langeleik og trestemt sang. Det planlegges også eget innslag med Svein Erik Sagbråten og vår lokale sanger – Osvald Fossholm, i duett.

Herman Nordby har med seg fire musikere han har spilte sammen med i Jaren Hornmusikk-forening og Valdres Brass Band. Disse danner en brasskvintett med hhv. tuba, trombone, horn og to trompeter, som fremfører flere stykker tilpasset liten besetning.


Herman Nordby

Pianist Jacob Burhöi vil ha et soloinnslag, samt akkompagnere både koret og solosang fremført av Marita Slettevold, Ingvild Høgfoss Støkken og Osvald Fossholm. Alle disse er kjent fra tidligere løypelagskonserter og er alltid velkommen tilbake.


Jacob Burhöi

Hele konserten dras i gang av Hedalen Musikkorps som nå er i gang med vårsesongen. Utvidet trommegruppe med aspiranter er viktig til 17. mai, og de vil nok la høre fra seg lørdag. Men vi får også mer rolige soloinnslag fra både aspirant og erfaren musiker.


Hedalen musikkorps

Konserten ledes av Olaf Søbekkseter. Det er i to deler med innlagt pause hvor det blir tid til kaffe, noe å bite i og en prat. Alt overskudd fra konserten går uavkortet til drift av Hedalen Løypelag.

Velkommen til konsert på Hedalen Skole førstkommende lørdag kl. 18:00!