Sist oppdatert: 20.08.2019 20:48

Valgkamp på elsykkel

  ARNE HEIMESTØL

– Klima- og miljøspørsmål er viktig i vår tid. Dette er tema Arbeiderpartiet vil prioritere, sier ordførerkandidat for Arbeiderpartiet, Trine Adde Hansebakken. Søndag syklet hun Hedalslinna opp, tråkket videre gjennom Hedalen til Nes, og derfra tilbake til Begnadalen skole.


Listekandidatene Roger Kjensrud, Rolf Gunnar Olsen og Trine Adde Hansebakken

Dette var del to av valgkampopplegget på sykkel. Du kan lese mer om første del på Begnadalen.no.

Vi kan starte med oss selv

– Vi kan ikke få gjort noe med alle de andre, men kan starte med oss selv og lokalt i vår kommune. Noe av partiprogrammene til Arbeiderpartiet og andre partier/lister er distribuert med sykkeltransport. Så kan du kanskje si elsykkel ja, men forskning viser at det har overraskende effekt på helsa også. Det viser seg dessuten at det er like mange elsykler som elbiler her til lands. Dette gjør en forskjell i forhold til utslipp, sier Adde Hansebakken.

Trafikksikkerhet

Første stopp i Hedalen var i krysset mellom fylkesvegene 243 og 225.
Her er det ikke vegbelysning, og busslomme mangler – her som flere andre steder i Hedalen.


Er busslomme i et vegkryss trygt?

Adde Hansebakken forteller at Arbeiderpartiet er opptatt av trafikksikkerhet. Dette er et tema som er aktuelt for alle bygdene i kommunen. – Sykkel- og gangveg mellom Bautahaugen og skolen bør bygges, og en bør vurdere å forlenge denne til Nerby. Trafikkarealet ved Hedalen barne- og ungdomsskole har blitt riktig bra, men jeg savner fotgjengerovergang som kan brukes av dem som sykler og går til og fra skolen.

Ordførerkandidaten legger til at det er lignende utfordringer i Begnadalen. – Vi ønsker å jobbe videre med fortsettelsen av gang og sykkelveg i Begnadalen.  Fra Veimodet, forbi skolen på Tollefsrud og til Flatbråten har det blitt riktig bra. Det er fra svingen ved Flatbråten og til Hougsrud bru som står igjen.

Se hva samarbeid kan bety!

– Et enstemmig kommunestyre støttet aktivitetsparken ved Hedalen barne- og ungdomsskole med 250 000 kr. Nå ser vi et anlegg til 1,2 millioner kroner. Dette er et godt eksempel på at fellesskapet virker. Det minner oss om hvor viktig det er at kommunen samarbeider med frivilligheten. Dette kunne ikke blitt en realitet om det ikke hadde blitt gjort sammen!


Aktivitetsparken. Foto: Helge Nordby


Trine Adde Hansebakken, som jobber i barnehagen i Begnadalen, lot seg begeistre

Adde Hansebakken har også notert seg at Hedalen idrettslag oppgraderer lysløypa ved skolen. Her er prislappen 1,4 millioner kroner. – Kommunen så ingen mulighet til å støtte dette prosjektet økonomisk. Sør-Aurdal Arbeiderparti ønsker å kjempe videre for å støtte idrettslag og de andre frivillige organisasjonene i kommunen i videre arbeid.

 

– Jeg gleder meg også over at Begnadalen skole og barnehage har fått nye leikeapparat i sommer.