Sist oppdatert: 06.08.2019 21:52

Vil gjerne flytte til gårdsbruk i Hedalen

  ARNE HEIMESTØL

Det er bred politisk oppslutning om bosettingsprosjektet Sør-Aurdal kommune har satt i gang. Kan alle gode krefter samarbeide om å finne en løsning på utfordringen Mari Grøv og Trym Tvedt gir oss? 

 

– Vi er en liten familie som for tiden er bosatt på Nesbyen, forteller paret i e-post til Hedalen.no. Trym runder snart 30 år og har vokst opp på Nesbyen. Han har de siste årene jobbet i Sjøforsvaret, men er nå landkrabbe med hammer i hånd.

 

Mari regner seg som ungdom, og kjenner seg fortsatt som en ekte hedøling. Hun er utdannet lærer, og trives best med «ungdommen». Hun har lærerutdanning tilpasset 5.–10. trinn og har blant annet 60 studiepoeng i både norsk og matematikk.

 

Sønnen Ola er snart 4 år. – Han er en aktiv type med snakketøyet i orden. En skikkelig luring med glimt i øyet.

 

– Ingrid Olava er drøye 2 måneder. Av utseende ser hun ut til å ligne sin bror!

Drømmer om mer plass

Familien trives godt på Nesbyen, men drømmer om mer plass til alle sine prosjekter. – Trym er glad i å arbeide, enten det er snekring, sveising, mekking eller fysisk arbeid som skal til. Han liker å sette i stand og holde ting ved like, enten det er bygninger eller maskiner.

 

Mari forteller at hun er glad i å sy. Hun drømmer i tillegg om god plass til en skikkelig kjøkkenhage. Mari har vokst opp på Nerby i Hedalen og ønsker at barna skal få en lignende oppvekst med aking på jordet, god plass til dyr og folk, bærplukking i skogen og blomsterplukking i enga.

Barn i en aktiv og levende bygd

– Vi ønsker at våre barn skal vokse opp i Hedalen. At de skal få ta del i en aktiv og levende bygd. Vi ønsker å bidra til å holde liv i bygda med god dugnadsånd og ikke minst unger til videre drift av skole og barnehage.
 

Utfordringen

– Vi er med andre ord fortsatt på utkikk etter et gårdsbruk. Vi ønsker oss en eiendom med jorder og skog, låve og god plass. Vi er ikke avhengig av at et eventuelt hus er innflytningsklart, og vi er heller ikke fremmede for å måtte sette opp et nytt hus.
 

Vi er primært på utkikk etter den rette plassen, ikke nødvendigvis drømmehuset!
 

Om noen skulle sitte på et gårdsbruk de ønsker å selge oss, håper vi dere tar kontakt! skriver Mari og Trym. E-post: mari.groev@gmail.com. Mobil: 901 43 407.