Sist oppdatert: 20.12.2019 18:56

Julehilsen

  MARIT HOUGSRUD, ORDFØRER I SØR-AURDAL

I skrivende stund har jeg altså vært ordfører i litt over to måneder. Det har vært altoppslukende, tidkrevende, forvirrende, fint, krevende, morsomt og til og med litt koselig.

Julehilsen fra ordføreren. Film: Kjell EriksenVimeo


Det har gått fryktelig fort, samtidig som det er rart at det ikke er mer! For det har skjedd så veldig mye! Jeg har altså fått vært med på så mye! En befaring i den nye tunellen med blålysetatene, og selve åpningen bare noen dager etterpå.

Jeg har hatt besøk av et par ungdomskoleelever som jobbet med en norskoppgave, og av en førskoleklubb. Jeg har blitt kastet inn i representantskapsmøter for IKS-selskaper. Jeg har spist middag på Hedalsheimen, besøkt SFO på Bagn skule og snakket med folka som jobber i psykisk helse. Jeg har vært i møte med hytteforum og med ungdomskontakten. Og jeg har deltatt på 50-årsjubileum for Begnaljom spel og dansarlag. Og det aller mest spesielle, og fineste, var å foreta en vielse!

Innimellom har jeg prøvd å lære meg bruk av kalender, Acos, Fokus og Websak. Jeg plundrer med hva som skal avskrives, tas til orientering eller etterretning, bare lagres, slettes eller svares på.

Jeg vet nå hvor skriveren er, hvor jeg finner penner og permer, og hvor makuleringssøpla skal. Jeg vet hvor ordførerkjedet ligger, og jeg vet at hvis jeg er den siste som går, må jeg låse fem dører.

På kontoret har jeg rydda, bytta ut duken på bordet og kjøpt meg en blomst. Og hvis du kommer på besøk, skal jeg servere kaffe i nye, fine mummi-kopper.

Det aller mest krevende har selvfølgelig vært budsjettarbeidet! Og jeg har vært litt lei meg for at dette var det første vi skulle gjøre i et splunka nytt kommunestyre.

Det er fort gjort å drukne litt i dystre tall og prognoser. Men vi fikk det i havn, og så skal vi jobbe godt med dette i året som kommer.

Nå kommer det snart et helt nytt og ubrukt år! Da skal vi rette blikket opp og fram. Vi skal spre positivitet i 2020! Vi skal utnytte den energien som finnes i det nye kommunestyret. For der opplever jeg god stemning og en hyggelig tone! Og akkurat det setter jeg veldig stor pris på.

Så håper jeg at alle kan være både rause og snille med hverandre i det nye året, for det kommer man veldig langt med! Så ønsker jeg dere alle en riktig god jul og et godt nytt år!

Hilsen Marit