Sist oppdatert: 23.12.2019 20:18

Stemningsfull konsert på Hedalsheimen

  TEKST: ANNE MARIE SKINNES LIE
BILDER OG VIDEO: ARNE G. PERLESTENBAKKEN


En stor gave fikk vi nesten 50 som tok imot ord og toner fra Silja og Simen Leknes. Vi ble oppfordret til å lene oss tilbake, og klappe fikk vi gjøre til slutt. Fred og stillhet senket seg.

Silja og Simen har en sjelden god formidlingsevne, både vokalt og instrumentalt. En god ro, fra det stille eller svake til det sterke og klare. Silja har en god sangstemme som hun bruker godt. Hun spiller gitar, orgel, fløyte og blåseorgel.

Simen på ulike gitarer, blant annet en som var i stedet for kontrabass. (Det ble for mye å ha med seg.) Flott gitarspill, både som solo og i samspill med Silja. Og de har sinnsro nok til å la tilhørerne, og seg sjøl, bli ei stund i stillheten etter siste ord eller tone.

Gjennom nesten en times program fikk vi salmer og sanger, både kjente og ukjente, julefortellinger, dikt og Julevangeliet. Ja, det ble julen i ord og toner, og det kom fra hjertet.

Konserten ga Silja og Simen gratis. En liten takk fra menighetsrådet, honning og glassengler, overrakte Arne Storruste. Vi ønsker søskenparet velkommen tilbake!

Far Øyvind satt ved miksebordet, og mor var også med. Etter konserten var det kaffe med julekake og vørterkake, og praten gikk livlig. Takk til alle som kom og bidro til en god opplevelse!