Sist oppdatert: 31.12.2019 10:22

En tradisjon som mange setter pris på

  TEKST: SIGRID HAUGEN
BILDER OG VIDEO: ARNE G. PERLESTENBAKKEN


For femte gang arrangerte Bautahaugens Venner og Hedalen menighetsråd gammeldags juletrefest på Søre Lokalet.

 

Før vi fikk sentralskolen i 1967, var det i årevis juletrefest her for Nerstad og Storruste kretser. Det var derfor en gammel tradisjon som ble gjenopptatt i 2014, nå for hele bygda.

For «sørgarding og nordgarding er nå en saga blott, nå er vi alle hedøling og det er jammen godt», som Eldor skrev i visa. En tradisjon som tydeligvis mange setter pris på. Her koser de seg sammen, fra ettåringer til mange-og-åttiåringer, nærmere hundre i tallet! Se omtalen fra 2015-festen – slik opplevdes det denne gangen også!

Et gedigent juletre rakk helt til taket. Bjørg tente stearin-juletrelys og viste fram juletrepynt fra sin barndom. Emmy leste juleevangeliet, og kakaoen og smultringene smakte like godt som før.

Målfrid ledet festen sammen med Anna, dokka som far hennes vant på juletrefesten her på Lokalet i 1964.

Anne-Margrethe trakterte pianoet så vel som trøorgelet med sikre både hender og føtter. Hun hadde også øvd inn noen sanger med fire jenter, tidligere elever – nå tredjeklassinger. Nydelig innslag!

Julefortelling hører med, og i år fortalte Kari om Hans Marius og geitebukken til lydhøre barn.

Sjøl en gammeldags fest trenger fornyelse, og nytt i år var vakkert felespill av Torunn Bolstad og to av hennes medmusikanter i Begnaljom, Liv Torgunn Røhr og Maja Alfredsen. Og nissene kom i år også, både mann og kone!