Sist oppdatert: 06.02.2019 17:06

Flott konsert i Begnadalen kirke søndag kveld

  TEKST: ANNE-MARGRETHE WILTER
BILDER OG VIDEO: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

I programmet stod det at dirigenten, operasanger Svein Erik Sagbråten, håpet vi skulle få ei god musikalsk oppleving i lag med Valdres kammerkor, og det fikk vi virkelig!


Valdres kammerkor

Koret er et kammerkor, ikke så mange på hver stemme. Men de har et godt stemmemateriale som dirigenten visste å bruke godt.

Koret framførte åtte sanger; nasjonalromantiske (norske og svensk), Grieg og italienske verk. Et vidt spekter som de klarte veldig bra. God dynamikk, god balanse og god klang både i vanlig koroppstilling og når koret hadde blandet stemmene. Selv "Naar fjordene blaaner" , en typisk mannskorsang, klang både vart og stort i Bengnadalen kirke.

 

Alle sangene ble presentert av koristene, dermed fikk vi også litt historie med oss. Koret har mange allsidige medlemmer. Det viste de tydelig i alle smågruppene som bidro i konserten.

Innimellom korsangene ble vi servert vakkert fiolinspill av Helena Wright,
akkompagnert av korets dirigent, Värmlandsvisen og en annen svensk vise ble vart framført av Kristina Gyllensvärd – akkompagnert av Helge Hansen på gitar.

Song- og langeleikgruppa med Gyda Grøndalen Hoffmann og Ole og Knut Aastad Bråten var veldig stilig. Måten de vekslet på å synge unisont og flerstemt, og dynamikken, gjorde dette til en flott opplevelse.

Silje Helland fra Hardanger joiket Vinden. Det var tydelig hvordan vinden forandret seg fra mild bris til storm, for så å løye igjen. Vakkert joiket!

Koret fikk stående applaus, noe de vel fortjente som kor og for gruppeframføringene.

En oppfordring til Valdres Kammerkor: Ta gjerne turen til synst i Valdres flere ganger! Vi kommer igjen og lytter med sjela og hjertet. Takk for ei god musikalsk oppleving!