Sist oppdatert: 04.07.2019 08:33

Sommerfest på Aurdalsetra

  TEKST: ANNE MARIE SKINNES LIE
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

26. juni var det sommerfest for ca. 50 eldre som deltar på Sør-Aurdal frivilligsentral sine aktiviteter. Det har blitt en tradisjon å besøke sentralens leder Ester Kulterud på setra. Den ligger på ei stor slette under de mektige Dyttholsknatta og Hesthøgda, ved inngangen til Vassfaret i Hedalen.

Deltakerne kom fra hele kommunen, noen med familemedlemmer, frivillige fra Røde Kors, Sør-Aurdal demensforening, Hedalsheimens venner og andre medhjelpere.
 

Ei vakker budeie fra Begnadalen, kledd i hverdagsbunad, var grindjente. Sjelden å treffe slike i dag.
 

Sitteplass var det til alle i en svær gapahuk. Det starta med kaffe og gode Hardangerlefser fra Arna i Hølera. Rabarbrasaft, laga på setra, smakte nydelig. Praten gikk, gamle kjente møttes.
 

Liv og Lars

Liv Hagen og Lars Kjørlien spilte opp med gode, gamle og dansbare låter. Både, polka, vals, reinlender og sånne andre. Det var både pinnsvinskinnet, dattera til nøkken, juninatt og jodlepolka. Og skikkelig jodling kan Liv, og noen jodla med. Liv og Lars synger og spiller slik at vi hører og forstår teksten, og det setter folk pris på. Det var folk på dansegolvet hele tida, og mange dansa med foten. Dansegolvet er ei bru over en bekk. Undertegnede har hørt at det blei dansa mye på trebruer før i tida.
 

Lars kunne by på god opplesning. Musa i orgelet av Jacob Sande. Han hadde og et kåseri rundt et tilbud annonsert på en bensinstasjon: Pensjonistvask på torsdager… Og vi lo skikkelig godt.
 

Rømmegrøt og spekemat fra kjøkkenet på Sør-Aurdalsheimen er mat som smaker på setra.
 

Underveis måtte flere ta turen med og uten rollator/krykker til utedoen. Det vekker minner.
 

Regnet holdt seg unna. Det blei en fin dag. Takk for sist til alle som deltok!