Sist oppdatert: 25.07.2019 18:11

Agurknytt

  SOLVEIG LIE
Statskanalen NRK viser alltid vei. Her er et eksempel på forskning på norsk.

Denne saken ble først publisert sommeren 2018, men NRK syntes at den burde publiseres på nytt den 19.07. 2019 – for vi er jo dumme.

Er det veldig varmt på dagen, kan det være lurt å holde vinduene igjen og trekke gardinene for, dette for å unngå at for mye varm luft kommer inn i rommet.

– Når solen har gått ned og det er blitt kjøligere i luften, kan man da heller åpne vinduet og lufte en time før man legger seg. Temperaturmessig er det også gunstig å ha vinduet åpent hele natten, sier forskeren.

For dem som er plaget med mygg eller andre insekter, anbefaler forskeren å ha myggnetting foran vinduet.

Vi som ikke er forskere, må være veldig dumme. I alle fall må NRK mene det. Det kan vel kanskje være grenser for hvor lavmålt forskning kan være i dette landet. Her ser det dårlig ut. For jeg håper at jeg får håndhilse på alle dem som fra før av ikke visste at de må lufte og ha vinduet åpent om natta og til og med bruke myggnetting. Myggen dukka vel ikke opp den 19.juli 2019?

Og til informasjon for alle – så kan man "legge seg til å sove i kjelleren når det er på det varmeste". Takke meg til åpne vinduer.

Så hvis vi er så dumme som statskanalen gjør oss – er det fare for både demokratiet og vanlig sunn fornuft. Men så er det slik at det er ikke vi som er dumme – det er NRK.
Solveiglie1@gmail.com