Sist oppdatert: 20.06.2019 13:48

Vassfartur

  TEKST: OLAF SØBEKKSETER
BILDER: OLAF SØBEKKSETER OG ARNE G. PERLESTENBAKKEN

Vassfartur for alle 6. klassene i Sør-Aurdal og Nes skole blei gjennomført den 12. juni. I år deltok også en klasse fra Ulnes Montesorriskole.  Lions club Vassfaret har regien for turen som har blitt en tradisjon, og årets tur var nr. 41 i rekken.

I alt deltok det 55 personer på turen som blei ledet av Olaf Søbekkseter. I tillegg til 47 elever var det med lærere og noen foreldre. Tore Hansebakke, medlem i lionsklubben, passet på at de bakerste turdeltakerne fulgte greit med i den lange rekka som snodde seg nedover Vassfardalen.

Starten var som før, ved Strøsdammen. I løpet av turen blei det orientert om hva Vassfaret inneholder av naturmessige elementer, gamle boplasser, og historier om folk og liv i gamle dager. Det blir lagt vekt på at elevene skal oppleve og huske Vassfarturen som mer enn en kronglete sti gjennom et dalføre!

Etter å ha vært innom en del gamle boplasser, bl.a. Vassfarplassen, som var storgården i Vassfaret, ankom vi Nevlingsdammen etter vel 6 timers gange. Her blei vi mottatt av flere lionsmedlemmer som serverte pølser og brus, noe som de fleste hadde sett fram til ganske lenge!

Arne Perlestenbakke var som vanlig på plass, og fotograferte turdeltakerne. Bildet blir som tidligere å finne på framsida av lionskalenderen for året 2020. T-skjorte med logo som fronter arbeidet mot narkotika, blei delt ut til alle som var med på turen.

Årets tur var en våt fornøyelse, men vi håper alle ser tilbake på Vassfarturen som en hyggelig opplevelse, og forhåpentligvis tar seg en tur tilbake til denne vakre dalen igjen!