Sist oppdatert: 21.03.2019 19:41

Hedalen kulturfestival presenterer

 

HEDALEN KULTURFORUM

Spellemannsnominerte Hege Øversveen kommer til Hedalen Kulturfestival! Kl. 22 setter Hege og bandet hennes et fengende og vakkert punktum på en variert festivaldag den 25. mai.

 

Hege Øversveen er en artist fra naturens side og ser på scenen som sitt ”happy place”.

De siste årene har hun flere ganger besøkt countryhovedstaden Nashville. Her har hun vært i studio, skrevet låter og opptrådt.

I 2010 var hun der for å spille inn sin første EP med fire låter. Debutplata ble senere skapt i Velvet Recording, Spydeberg (2013) og i 2018 dro hun tilbake til USA for å spille inn oppfølgeren “Goodbye Yellow Roses”.

Musikken ligger i et melodiøst grenseland mellom rock, pop og country. Hun viser en ekte autoritet på scenen. Enten det oser av attitude med sin fars gamle telecaster rundt halsen, eller hun tar det helt ned og akustisk. Det har blitt sagt at hun vet å balansere mellom Hank Williams' hulking og Sheryl

Crows trøkk! Spillegleden og formidling av tekster treffer publikummet hennes. Og dette kan være på en intimkonsert med publikum én meter unna scenekanten, eller en festivalscene med full trøkk.

Våren 2012 markerte hun seg som finalist og siste kvinnelige artist i The Voice på TV2. Så kom debutalbumet. "You Don't Know Me" lå hele 7 uker på VG-lista og ble i avisa Klassekampen omtalt som ”et av de åtte beste norske albumene i 2013.”

Hun har gjort support for bla Kurt Nilsen og BigBang. I både 2014 og 2017 gjestet hun NRK1’s Beat for Beat og turnerer jevnlig norges mange klubb og festivaler scener.

Følg med på Facebook.com/hedalenkulturfestival for flere slipp og oppdateringer.

  • Billetter finner du her.