Sist oppdatert: 09.03.2019 16:47

20190310. 2019 VALG - alle partier

  SOLVEIG LIE

Av alle 6 partiene som ruler i Sør-Aurdal kommune, var det bare to partier som svarte på spørsmål fra "fiktive" familier som kunne tenke seg å flytte til Sør Aurdal.

Er dere virkelig ikke interesserte i befolkningsøkning i Sør-Aurdal- kjære politikere? Det virker ikke slik.

For hvorfor skal familier som tenker seg et godt liv i S-A – hvorfor skal de flytte hit hvis ikke dere bryr dere og legger ting litt til rette?

En stor takk til Høyre og TPK for gode og utfyllende svar. Vi heier på dere og kanskje også kommer vi til å stemme på dere.

Dere andre - vil kanskje bare ha det slik det alltid har vært. Og det er 0-vekst - ingen nytenkning – i hvert fall ikke legge noe til rette- og kommer det noen så kommer de - og om de har mobildekning - eller ikke - nei det bryr vi oss ikke om.

Hvorfor kan ikke S-A være en foregangskommune for tilflytting? Geografien er på S-A sin side. Kort vei fra både Oslo og Ringerike. Både Begnadalen og Hedalen er "først i Valdres". Egentlig burde vi kanskje ha en egen kommune - med eget styre: Begnadalen/Hedalen.

For Begnadalen har Begna Bruk - Fønhus og skoger og mye mystikk og Hedalen har Hedda hytter og skoger, Vassfaret og fjell. Til sammen kunne dette vært et eget rike.

Et rike med tilflytting og gode oppvekstvilkår for ungene. Et rike som mange vil flytte til å skape et godt liv. Et eget rike som slett ikke er så langt fra Oslo og som det kan være godt å komme hjem til.

For det kunne vel vært et rike som passer med Ringerike?
Hvis Hedalen/Begnadalen hadde vært en del av Ringerike - ville det vært etter geografien: Elvene renner tross alt nedover. Hedalselva- Fossbrøyta – Urula- Begna- alt renner ut i Sperillen.

På den måten bør Hedalen/Begnadalen samarbeide med Ringerike. Nes i Ådal er et flott sted. Der ruler elva og der er det mange flotte steder som kan utvikles.

Så hvorfor dra nordover til Bagn når du kan dra sørover til Nes og Ringerike?

Solveiglie1@gmail.com