Sist oppdatert: 11.11.2019 07:16

Elevbedrift på mellomtrinnet

  LENA ASPMO
5.-7.trinn har i flere uker jobbet med elevbedrift i skoletiden, og elevene har vært med i hele prosessen for å starte en bedrift.

De har skrevet søknader for ulike stillinger, både som sjefer og som vanlige arbeidere. Vi har ansatt egen administrerende direktør, økonomisjef, markedsføringssjef, i tillegg til en egen sjef for hver av de tre avdelingene i produksjonen.

Vi har også regnet på priser, både for produksjon og salg av ulike produkter. Der ble det mange fine diskusjoner blant elevene i forhold til hvilken pris man burde ta i forhold til utgifter, men også hvilken pris som var mest fornuftig i forhold til mest mulig salg.

Bestillingslister ble sendt ut, i tillegg til lister for ivrige foreldre/besteforeldre eller andre som ville være med som ekstrahjelper under produksjonsuka. Bestillingene strømmet inn, og det gjorde heldigvis lista over gode hjelper også.

Mandag, tirsdag og torsdag sist uke jobbet hele gruppa med produksjon av diverse varer. Sløydgruppa produserte rundt 20 bunadskleshengere, et stort antall nøkkelringer, smørkniver og vaffelvipper.

Tekstilgruppa produserte rundt 20 handleposer i tekstil, noen i svært eksklusive stoffer, i tillegg til et stort antall kalendere med bilde. Kjøkkengruppa produserte rundt 900 skolebrød i løpet av uka, både til forhåndsbestillinger og til salg for elevene på skolen. Noe som viste seg å være svært populært!

Torsdag var det klart for salgsmesse, og elevene jobbet på spreng for å få klart alle bestillinger i tillegg til organisering av kafé med salg av kaffe/te, saft, skolebrød og de andre varene. Vi var spent på oppmøte av kunder, men 15 minutter før salgsmessa åpnet, var det kø utenfor og det fortsatte å strømme folk til.

Varene gikk unna, og kundene virket å være svært fornøyd med det de fikk kjøpt. Mange slitne, men fornøyde elever kunne med god samvittighet si seg ferdig for denne gang. Siste innspurt med opptelling av inntekt og oppgjør med diverse utgifter gjøres de neste dagene, men vi kan absolutt si oss meget fornøyd med dette prosjektet, både elever og lærere.

Vi vil rette en ekstra stor takk til våre gode hjelpere og ikke minst alle kunder som har støttet opp om bedriften vår.

Hilsen alle elever og lærere på mellomtrinnet ved Hedalen barne- og ungdomsskole.