Sist oppdatert: 14.11.2019 20:35

To nye Hedda-hytter til Turistforeningen

  ARNE HEIMESTØL

I strålende solskinn hadde over 100 mennesker møtt fram til storslått åpning av de to nye Hedda-hyttene om utgjør Veslefjellbua på Venabygdsfjellet lørdag 2. november.


Hedda-hyttene på Venabygdsfjellet ved Rondane. Foto: Helge Nordby

 

Hyttene har til sammen 17 sengeplasser, matlager for selvbetjening og til og med eget rom for hunder.

Flere hytter for turistforeningen

Hedda hytter bygget Fønhuskoia ved ved Strøen nord i Vassfaret i 2012.


Solnedgang over Fønhuskoia Foto Ole-Martin Høgfoss

DNT Ringerike var så fornøyd med denne hytta at de bestilte én til. Den stod ferdig på Vikerfjell i 2018.


Ny og gammel Vikerkoie

DNT Oslo og Omegn har inngått avtale med hyttefabrikken i Hedalen om ytterligere leveranse av to selvbetjeningshytter, da i Langsua nasjonalpark. Disse skal være klar til bruk i løpet av 2020.

Hyttene som er omtalt ovenfor er HEDDA. 12. mai 2019 åpnet DNT Oslo og omegn sin første HEDVIG. Huldreheim er en ubetjent hytte som ligger naturskjønt til ved Ramstadsjøen i Rælingen.

Stolte over samarbeidet med DNT

– Vi er stolte over å bli valgt som hytteleverandør til turistforeningen. Det har vist seg at både HEDDA og HEDVIG har mange spesielle kvaliteter som gjør at turistforeningen har funnet den godt egnet for sine hytter i fjellheimen, sier produkt- og markedsansvarlig, Helge Nordby.


Huldreheim

Han framhever at byggesystemene Hedda hytter har, er fleksibele, noe som gjør at hyttene lett kan tilpasses Turistforeningens behov. Utover de så langt 7 hyttene, - har vi flere forespørsler vi jobber med.

DNT Oslo og Omegn har valgt å ikke beise Hedda-hyttene, de skal heller få gråne naturlig. Dermed vil den etter hvert gå enda mer i ett med bjørkeskog og fjellknauser.

Se DNT sine egne pretensjoner av hytter de har fått levert av Hedda hytter:
 

Fønhuskoia | Vikerkoia |Huldreheim | Veslefjellbua