Sist oppdatert: 01.11.2019 19:19

Høstfest i Ildjarnstad 4H

  TEKST: MIRIAM HAUGEN
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

Lørdag 26. oktober inviterte medlemmene i Ildjarnstad 4H til årets høstfest. Gymsal og musikkrom var som vanlig fylt opp med prosjektutstillinger med tema som Sau, Ku og Kalv, Form og fantasi, USA, Jakt og fangst, Gaming og mange, mange flere.

Selv etter mange år på høstfest blir jeg overasket over kreativiteten og arbeidet medlemmene har lagt ned før utstillingene. Det er ordentlig moro å gå rundt å titte, og i år imponerte kanskje aspirantene aller mest.

Det var selvlaget kniv, kattehus, vaktelhøner, morsomme fotografier, Emils Byssa og mye mer, der alt viste at de målrettet hadde gjort ei oppgave før dagen.

Programmet på høstfesten er bygget på tradisjon – og fra scenen må det alltid være noen selskapsleker. Henteleiken er obligatorisk, og i tillegg var det i år mulighet både til å teste smaksansene og ta seg en svingom.

Kommer du på høstfest, må du være forberedt på å bli plukket opp på scena. Det er tydelig at de under 20 år er betydelig mer scenevante enn de over.

Programlederne Hannah og Erik ledet programmet med stødig hånd gjennom hele kvelden, og Heidi og Agnes dro i gang BliMe dansen foran fullsatt sal. Bildekavalkade over 4H året ble presentert av gruppa som hadde Fotografen som prosjekt og ga mange gledelig gjensyn.

 


Et kløver firblad, det er vårt tegn,
Et gildt symbol og samlingsmerke.
Ja, det skal lyse i sol og regn,
Og knytte bånd som skal bli sterke.
Og når du merket på ditt bryst har fått,
Forplikter det deg til, i stort og smått
Å ta et tak for felles sak.
Da går nok ingenting på tverke

«Et kløver firblad» synges hvert år på Ildjarnstad 4Hs høstfest og første vers oppsummerer godt hvordan hvordan 4H klubben jobber gjennom året og under høstfesten. Små og store tar et tak for felles sak, og knytter bånd – og sørger for at ikke noe går på tverke. Vi voksne kan lære mye av medlemmene som finner løsninger som er funker og er gode nok.

Julie, Silje og Mia får i år 4H plaketten etter 9 fullførte 4H prosjekt gjennom 9 år. De viste og fortalte om minner fra 4H tida si, og det var moro å høre hva 4H har betydd for jentene.

Klubben er avhengig av prosjektveiledere som kan hjelpe medlemmene – og tradisjonen tro ble disse invitert opp på scena for en takk, ei 4H skje og en applaus.

Kvelden ble avsluttet med utdeling av 4H merker til 37 medlemmer som i 2019 har gjennomført og fått godkjent sine prosjekt.

Programlederne takket for kvelden – og oppmøte. Det at bygdefolk støtter opp, gjør det ekstra moro for 4H.