Sist oppdatert: 17.10.2019 20:06

Sør-Aurdal har fått sin første kvinnelige ordfører

  TEKST: ARNE HEIMESTØL
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN OG ARNE HEIMESTØL

Torsdag ettermiddag ble Marit Hougsrud (Sp) valgt til ordfører for de neste fire årene.


Marit Hougsrud

– Jeg har gru-gleda meg, sa Hougsrud da hun hadde fått klubba av Kåre Helland.  – Kommunestyresalen har jeg opplevd som et raust rom, og det håper jeg at den fortsatt skal være. Vi kommer nok ikke til å være enige om alt, men det må vi ha respekt for.

Hougsrud benyttet også anledning til å takke Kåre Helland for det store arbeidet han har lagt ned for Sør-Aurdal fra 1991 og til denne dagen. – Du har takka nei til å ta på deg nye politiske oppgaver. Det respekterer vi. Nå får du tid til ro, hvile og å være bestefar. En gave understreket ett av poengene i talen. Helland fikk med seg en hengekøye.


Klubba og ordførerkjedet ble overrakt til den nye ordføreren

Avtroppend varaordfører, Trine Adde Hansebakken (Ap), rettet også en takk til Kåre Helland. – Du har vært en klar og tydelig ordfører, sa hun.


Trine Adde Hansebakken

Etter at ordførervalget var over, kunne Marit Hougsrud lede resten av møtet. Høyre og Senterpartiet har innledet samarbeid. Olav Kristian Huseby (H) ble valgt til varaordfører, og det nye flertallet i kommunestyret markerte seg seinere ved å få inn kandidater fra egne grupper i sentrale posisjoner.


Olav Kristian Huseby


Ordfører Marit Hougsrud (Sp) og Olav Kristian Huseby (H)