Sist oppdatert: 30.10.2019 18:51

Nær-avisene våre

  SOLVEIG LIE

0191029 Er nær-avisene våre MSM (MainStreemMedia), eller kan de ta opp litt kontroversielle temaer?

Hva skjer hvis de samme mediene ikke lar folk komme til orde, folk som har noe på hjertet som de vil ta opp og som kanskje kan gagne hele nærmiljøet? Kanskje de ikke har "plass"? Og ikke vilje heller?

Det viktigste mediene våre gir oss – er lokale nyheter. Men bør det ikke også utveksles lokale meninger?

Avisa Valdres har i høyden to sider eller kanskje bare én - hvor folk får komme til med meninger – tre ganger i uka. Derfor gidder vi ikke lese Vallersen lenger. Hvordan ser dette ut på hedalen.no?

Tenk om det er noe du brenner skikkelig for. Det kan kanskje være maten som sendes ut fra SAH. Som er en uke gammel og innpakket i plast og som skal varmes i dampovn veldig lenge. De gamle klager jo ikke.

Er hedalen.no vårt lokale MSM – som ikke ikke vil ta opp kontroversielle ting og at alt skal være så fint og alle skal være enige, og alt skal framsnakkes uansett hvor dårlig det er ?

Det er på tide at mediene skjerper seg. For hvis ikke folk flest har en arena hvor man kan mene noe – og i beste fall få i gang en diskusjon, er det vel slik at det ikke lenger er noen som bryr seg. For hvorfor i all verden skal man bry seg med noe som er viktig hvis en ikke har noen sjanse til å bli hørt.

Og tenk om ikke folk bryr seg lenger – da er det redaksjonene selv som bestemmer hva vi skal vite og hva vi skal mene. Det er MSM på sitt beste.

Dette burde nær-mediene tenke hardt på. Her bør nærmediene spille en svært aktiv rolle og være en viktig aktør i blant annet lokalpolitikken. For alt er politikk: Omsorg for syke, eldreomsorg, skole, veier, fiber, etc.
Lokalavisene bør ha større flater for diskusjon enn det de har i dag.

Solveig Lie
97114530
Solveiglie1@gmail.com