Sist oppdatert: 19.09.2019 15:45

Minneord og takk

  SOLVEIG LIE, FORENINGEN HEDALSHEIMENS VENNER

Foreningen Hedalsheimens venner retter en stor takk til de etterlatte etter Oddlaug Åslis bortgang. Det er med ærbødighet vi leser "I stedet for blomster og kranser ønskes heller en gave til Foreningen Hedalsheimens venner".

"Se solens skjønne lys og prakt – tone fra Hedalen." Det startet med fiolin som kom i samklang med orgelet i Hedalen stavkirke den 17. september 2019. Mens sola kikket inn gjennom vinduene høyt oppe på veggen mot sør – slik den alltid har gjort. Og lysekrona lyste med sine 24 lys slik som den alltid har gjort.

Det var den vakreste åpningen av en minnegudstjeneste jeg har hørt. Kanskje sang vi den da vi var små. Og fiolinisten – han hadde skjønt alt.

Oddlaug Åsli husket godt. Hun kunne fortelle meg historier om meg - som i hvert fall ikke jeg husker. For Kjellfrid og jeg gikk sammen på skolen. Og der hadde hun noen fine historier. Oddlaug kjente alle og alle kjente henne.

Det var en minnerik begravelse. Her er det lett å se hvor mye to mennesker betydde for Hedalen. For her var det barnegråt og unger som ville leke i stedet for å høre på presten. Det er akkurat slik vi vil ha det. Og det var helt sikkert akkurat slik hun ville ha det.

Oddlaug Åsli var fast deltaker på Hedalsheimen under arrangementer der. Det blir rart at ikke hun er der lenger.

Det var veldig flott å høre om en sterk dame som på alle måter har hatt et godt liv. Men et liv som også har hatt sorg.

Det er så godt og trygt å ha kirken vår som kan hjelpe oss til å se oss tilbake og å minne oss på hvem vi er. Og hvem som skulle vært her men som ikke er her lenger.

Vi takker for gaven og lover å bruke pengene slik at det blir til det beste for de som bor på Hedalsheimen.

Hilsen
Foreningen Hedalsheimens venner
v/Solveig Lie