Sist oppdatert: 05.09.2019 12:16

Overnattingstur for ungdomstrinnet til Vassfaret

  ELLEN SKRINDE ØVERBY
Tradisjonen tro var det også i år overnattingstur for ungdomstrinnet ved Hedalen barne-og ungdomsskole. Med stabilt ustabilt vær kasta vi oss rundt og tok på tur litt tidligere enn førts planlagt.

Og med ny-rektoren i front sykla elevene fra skolen til Aurdalssetra tirsdag 27. august. Vi er så heldige å få slå opp leir på Aurdalssetra – takk til Åse og Torgeir Kulterud som låner oss setra de leier!

Vel framme ble telt og lavvoer satt opp, og etter en rask matbit var det klart for gåtur. Målet for turen var minneplata over slagbjørnen Rugg, og med lokal turleder Anne Ingunn Grønhaug bar det oppover lia.

Det er en fin, men ganske bratt tur. Med noen innlagte pauser og flinke motivatorer på turen oppover kom alle seg til målet ! Anne Ingunn fortalte historier om bjørnejakt og hendelsene rundt slagbjørnen Rugg. I tillegg kunne vi nyte flott utsikt vidt utover da vi endelig kom over skoggrensa. Alt i et fantastisk vær!

Ved retur leirområde ble det tid til en ny matbit før aktiviteter ved Aurdalsfjorden stod for tur. Geir Stillingen kom innover med kanoer, og det ble anledning til både bading og kanopadling.

Flere hadde kontrollerte kano-kantringer, nyttig erfaring å få med seg i trygge omgivelser. Fisking ble det også tid til. På kvelden var det matkos ved bålet, og tid til sosiale aktiviteter.

Onsdagen kom med litt forsiktig soloppgang, litt lokal disco, og litt gråvær i sikte. Etter rydding av leir var det ny kanotur, denne dagen gikk turen til Mælodden. Geir avløste Anne Ingunn, og nå var det hans tur til å fortelle historier om Berte, Gamle-Gudbrand, hendelser fra da det bodde folk i Vassfaret og litt fra 2. verdenskrig.

Vassfaret har mye å by på: lokalhistorie, naturhistorie, krigshistorie. På returen til dammen ved Aurdalsfjorden møtte vi regnet, og det ble en litt fuktig nedoverfarting til bygda igjen. Så da var det godt å komme seg innomhus i heimen, og mange sovna nok godt – og kanskje litt tidligere enn vanlig onsdagskvelden...


Naturlig benk på tur opp lia


Anne Ingunn forteller om Rugg


U-trinnet ved Rugg-plata


Minneplata over Rugg


Skilt med info om Ruggstien


På tur ned igjen


Kanopadling i Aurdalsfjorden


Kanopadling ved Mælodden